Tohjuls Ferrari til jul

Tilegnet Enzo F. himself og med rammenummer SF-01M, er dette den eneste offisielt anerkjente tohjulte Ferrarien i verden. Har du to mill eller mer til overs, kan den bli din på auksjonen hos Bonham

Publisert Oppdatert

Det er det anerkjente internasjonale auksjonsfirmaet Bonham som den 20. desember auksjonerer vekk klenodiet. Stedet er The Palace Hotel i Gstaad i Sveits og forventet auksjonssum er mellom 325 000 og 375 000 sveitserfranc.

Motorsykkelen det dreier seg om har Ferrari-godkjent ramme- og motornummer SF-01M, og ble bygd i 1995 av en herremann ved navn David Kay fra England.

Kjør Ferrari interaktivt!

Godkjent av Piero

Som visstnok den eneste av alle dem som har prøvd noe tilsvarende, fikk Kay i brev per 23. mai 1990 skriftlig godkjennelse fra Piero Ferrari (sønn av Enzo) til å sette Ferrari-logo på tanken. Fra prosjektet ble godkjent, brukte Kay fem år og hele 3000 arbeidstimer før SF-01M kunne se dagens lys.

Og sannelig er det vanskelig å ikke bli - errhm - opphisset av å tenke seg en Ferrari motorsykkel. Tenk deg hingstens ville egenskaper, kraft, smidighet, skjønnhet og brutale råskap - komprimert inn i en liten tohjuling.

Ferrari-pc er testet.

Delikat retro

Men har David Kay egentlig klart det? Velmenende vil vi kalle dette et delikat retroprosjekt.

For i 1995 hadde Suzuki allerede folkeliggjort Testarossa-stripene på sine RF-modeller, og en luftkjølt rekkefirer med 105 hester lukter tidlig 80-tall mer enn 1995.

Toppfarten på oppgitte 265 km/t er riktignok akseptabel for sin tid. Og komponenter som opp/ned-forgaffel og 6-stemplede bremsekalipere fra Brembo trekker opp, sammen med en imponerende lav vekt på 172 kilo.

Alternativ til Ferrari? Sjekk Norges mest komplette mc-katalog.

Saliggjørende lyd

Best egnet til å gjøre deg evig forgapt i sykkelen, er nok likevel de fire vakre, dobbeltkurvede og håndlagde megafonene. Vi siterer David Kay på følgende: 'The noise is like a Messerschmitt chasing a Spitfire'.

Detaljer om auksjonen finner du hos Bonham.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning