TURTIPS MC:

Telemarks beste veier (del 1)

Varierte og innbydende veier med bratt og vilt Telemark-landskap.

Publisert Oppdatert

Hvor: Telemark fylke. Notodden, Hjartdal, Seljord, Tokke og Kviteseid kommuner.

E 134 fra Heddal til Høydalsmo, vei 45 til Dalen, vei 38 til Vrådal, vei 41 via Kviteseid til E 134 ved Brunkeberg. 237 km.

Få andre fylker byr på så mange motorsykkelalternativ som nettopp Telemark. Og allerede før du har nådd utgangspunktet for vår rute har du kjørt på underholdende veier. Heddal Stavkirke er verdt en stopp og et praktisk samlingspunkt hvis man kjører flere ifølge.

Fra Heddal stavkirke fortsetter vi på E 134 til Nutheim. På gjestgiveriet på Nutheim er det servering og mulighet for overnatting i idylliske omgivelser. Ruta vår fortsetter videre på E 134 forbi Seljord og Brunkeberg. Først ved Høydalsmo tar vi til venstre på vei 45 mot Dalen. Like etter vi har begynt nedkjøringen mot Dalen får vi Eidsborg stavkirke på høyre side.


Vis større kart

Ta gjerne en stopp i slyngene ned mot Dalen også. Utsikten over Bandak er storslått. I Dalen er Dalen Hotel et naturlig stoppested. Her er det mulighet for et matbit, og for den som gjerne vil ta seg litt god tid og dele opp Telemarkturen kan en overnatting anbefales. Men det lønner seg å bestille rom på forhånd.

Vi fortsetter videre på vår runde og tar av på vei 38 sørover til Krossli og videre vestover retning Vrådal. Veien langs Vråvatn er nylagt (2007) og har ypperlig standard og innbydende svingkombinasjoner. I Vrådal har du også har overnattingsmuligheter, men vi kjører videre over Heia og utfor ned mot Kviteseidvatnet, forbi den fredede svingbrua Sunde Bru. Før du gir deg svingene opp til Brunkeberg og E 134 kan du ta en tur innom Kviteseid sentrum.

Nyttige lenker:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning