Turtips mc Italia:

Sella-massivet rundt

Dette er Dolomittene fra sin mest dramatiske side, og på nydelige veier.

Publisert Oppdatert

Sellarunden består av de fire passene Passo di Sella, Passo Pordoi, Passo di Gardena og Passo di Campolongo.

Runden er lett tilgjengelig hvis du kommer til Italia over Brennerpasset, men kan også lett nås hvis du kommer lenger øst fra via Lienz og Cortina.

Sella-massivet består av monumentale fjell med høyder godt over 3000 meter. Det er flere heiser som tar deg i høyden. Den mest kjente er nok den på Pordoi-passet.

Vår foreslåtte rute som er 63 km starter i Selva de Val Gardena, går over Gardena-passet, Campolongo-passet, Pordoi-passet og en tur oppom Sella-passet før vi ender i Canazei.

Passo Pordoi

Fakta: 2239 m.o.h., ligger på SS48 øst for Canazei i retning Cortina d'Ampezzo. 15 km. Pordoi-passet ligger SS48 i retning Cortina og på sørsiden av Sellamassivet. På passet er det en stor heis som tar en opp til ca. 3000 meters høyde.

Passo di Sella

Fakta: 2244 m.o.h., ligger på SS 242 sørøst for Selva de Val Gardena og nord for Canazei, vest for Sella-massivet. 12 km.

Passo di Sella hører med til klassikerne blant Dolomitens pass og krever bare en liten avstikker hvis du kommer hovedruta Innsbruck, Brenner, Gardasjøen. Veien opp fra Adige-dalen er verdt en avstikker i seg selv.

Passo di Campolongo

Fakta: 1875 m.o.h., ligger på SS 244 på østsiden av Sella-massivet mellom Corvara og Arabba. 10 km

Dette er den laveste passovergangen i den lille Sella-runden og byr på nydelig vei med fin utsikt til både Sella-massivet og Marmolada-massivet lenger sør.

Passo di Gardena

Fakta: 2137 m.o.h., ligger på SS 243 på nordsiden av Sella-massivet. 15 km.

Passo di Gardena ligger på nordsiden av Sella-massivet og er en naturlig fortsettelse østover hvis du har startet med Passo di Sella. Kommer du fra nordvest på SS 242 fra Adige-dalen, starter den seriøse stigningen rett etter Selva de Val Gardena ca. 5 km før du kommer opp til avtaket til SS 243.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning