BMW ComfortShell - kontinentcruiseren

Hva skal man velge når været sklir fra 10 regngrader gjennom Sverige til over 40 varme fra Milano og sørover?

LETT OG LEDIG: Elegante linjer, få paneler, og deilig å bruke i sommervær. Men over 10 000 spenn er mye for en dress med smalt bruksområde.

LETT OG LEDIG: Elegante linjer, få paneler, og deilig å bruke i sommervær. Men over 10 000 spenn er mye for en dress med smalt bruksområde. Foto: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkel og god funksjonalitet

+ Lett og behagelig

+ Mange størrelser

- Begrenset bruksområde

40 GRADER: Også BMW-plagget tåler skikkelig maskinvask.

40 GRADER: Også BMW-plagget tåler skikkelig maskinvask. Foto: Egil Nordlien

Drømmeferien er for mange en lengre Europatur. Så også for oss. Vi prøvde BMW ComfortShell under slike forhold i fjor sommer. Dressen til 10 500 kroner markedsføres som sommerdress, og med et spennende yttermateriale ved navn c_change (nei, det er ingen skrivefeil).

Tilbake til hovedartikkelen

Skallet i jakken er trelags laminat tilsvarende Armax-jakken til Rukka. Ytterstoffet er av rivesikkert og elastisk Dynatec. Membranstoffet er imidlertid ikke bare vanntett og pustende tilsvarende Gore-Tex, stoffet endrer dessuten isolasjonsevnen avhengig av ytre temperatur.

Funker det? Ja, men det er ikke et tryllemiddel heller.

Dressen har et enkelt og elegant design. Verken bukse eller jakke har overdådig mange paneler, og dressen henger pent på en "casual" måte. BMWs polstringer er tillitvekkende og strammingene i dressen er gode. Det vil si at dersom dressens fasong passer deg, bør sikkerheten være rimelig godt ivaretatt.

Dressen ble først utprøvd under typisk norske tidligsesongforhold med ned mot 10 grader og regn. Førsteinntrykket av ytterstoffet er ganske imponerende. Dressen kjennes luftig og behagelig nå du kler på deg inne i normal romtemperatur - og når du så går ut i kulde og regn kan du kjenne at porene i dressen lukker seg og isolerer bedre.

Og den er dønn vanntett (selv om den begynte å punktlekke på aller siste turen i sommer). Bruker du godt med varme klær under, tåler dressen dermed også forholdsvis kjølig vær i et nødstilfelle.

Når gradestokken klatrer mot midten av 30-tallet skal man likevel ha grundig selvdisiplin for å beholde dressen på. Etter en uke på Korsikas ufattelig spennende motorsykkelveier var vi sterkt fristet til å følge eksempelet til de fleste andre turister - tskjorte og shorts. Jakken tåler temperaturen best, mens buksene mangler lufting og ganske enkelt blir steikhete i solen.

Hovedbruksområdet til ComfortShell viser seg dermed å være ved normale norske sommertemperaturer, ca. 15 - 25 grader. Fine detaljer i ermer, krage og luftåpninger, sammen med "feelingen" i yttermaterialet bidar til at dressen fungerer godt.

  • Importør: BMW Norge
  • Pris: Jakke 6215 kroner, bukse 4305 kroner
  • Størrelser: Kommer i både dame (17-46) og herremodeller (46 - 110).
  • Farger: Bukse sort, jakke blå, sort eller rød

Spesifikasjoner

Produsent BMW
Pris 10500

Konklusjon

Prisen er stiv, men design, funksjon og komfort er av høyeste kvalitet. Armax-dressen har blitt en kjær venn vi kommer til å sørge over når den må erstattes.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning