Her er dagens lille biovitenskapelige dose til motorsyklister:

- Vi er fra naturens side utstyrt med innebygde, rusfremkallende stoffer, som frigjøres og blir virksomme ved visse aktiviteter og inntrykk, sier Knut T. Reinås til forskning.no . Han er sosiolog ved Klinikk for rus og avhengighet ved Aker Universitetssykehus.

Lystsenter

- Da starter visse kjemiske aktiviteter i hjernen, og spesielt i hjernens lystsenter, legger Reinås til. Som vi ikke visste det!

Les artikkel: Kroppens rusmiddel dopamin på forskning.no.

Det australske klesfirmaet Insight har tatt dette til en slags ytterlighet, selv det skorter på tradisjonell mc-bekledning.

Eller hva sier du til kombinasjonen av surfing undervannskjøring på klassiker med to sylindre - muligens en Triumph ?

Motevideo

Denne både tøffe og lett foruroligende bildeserien som illustrasjonbildet er hentet fra er skutt på Bali av surfstjernefotograf Dustin Humphrey . Det ligger et snev av anitkultur over det hele, en slags mellomkrigs surfpunker-stemning.

Mer motestoff her: Klikk mote.

Nyt denne kunstneriske video om du er i humør. NB! Vi advarer om 1 - den tar et par sekunder å komme i gang, og 2 - den er 18 minutter lang.

haakon.forde@hm-media.no

"Dopamine"

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!