Fredag 23. januar går startskuddet for årets antagelig mest spennende racingserie på to hjul. Superbike-VM, altså Superbike World Championship-serien, starter med sin første offisielle testhelg på Portimao i Portugal.

Syv merker til start

De nyrekrutterte BMW-førererne Ruben Xaus og Troy Corser er blant dem som virkelig får publikums fokus på seg. Dette er første gang i år at de og nykommeren S 1000 RR viser seg ute i samme miljø som de etablerte stjernene. Eller rettere sagt - både Corser og Xaus er etablerte og rutinerte stjerner. Det er BMWs 1000-kubikker som er nykommeren.

Se video fra avdukingen på Køln-messen her.

superbike 2009=

Aprilia RSV4.

Superbike-VM har i år et rekordantall startende, og hele 7 forskjellige merker er representert. Aprilia RSV4 er en annen svært spennede nykommer på startplaten.

superbike 2009=

Aprilia RSV4

Samtidig som både Yamaha R1 og Suzuki GSX-R1000 har oppdatert gatesyklene sine i år, og nå som Honda kommer med ABS på sportssykkelen CBR 1000 RR Fireblade, er vi altså garantert et spennende år i klassen for de aller raskeste syklene.

BMW-video

Testing i helgen altså, og konkurransestart på Superbike-sesongen er 1. mars. Den går Phillip Island i Australia, akkurat i tide til å hisse oss opp til den populære MC-messen i Lillestrøm som åpner 6. mars.

I mellomtiden - nyt en BMW video her:

haakon.forde@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!