Kjell-Magne Aalbergsjø

Muskel-Harley

2009-nyhet: Denne Harleyen har fått musklene på utsiden.

MV Agusta har slitt med økonomiske problemer, og framtida for det tradisjonsrike italienske merket har lenge vært uviss. Harley-Davidson har løst problemene for Claudio Castiglioni og hans familie, som har eid 95 prosent av MV Agusta.

Harley-Davidson har lagt 70 millioner euro på bordet og samtidig slettet MVs gjeld på 40 millioner euro. Claudio Castiglioni fortsetter i styret og designsjef Massimo Tamburini blir også sittende.

MV Agusta produserte i fjor 5819 motorsykler, men på grunn av finansielle problemer har de i år blitt nødt til å redusere produksjonen. Også produktutviklingen har lidd på grunn av den finansielle situasjonen, og bortsett fra økt sylindervolum har det skjedd lite på utviklingsfronten. Dette håper de at det skal bli orden på når de finansielle problemene er løst.

MV Agusta vil fortsatt ha hovedsete i Varese og produksjonen fortsetter i dagens fabrikklokaler, som de i 1978 overtok fra Aermacchi, den gang eid av - nettopp Harley-Davidson.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!