125-kubikker

Gjør et etterlengtet comeback i 125-klassen

MC-merket er endelig tilbake i den minste MC-klassen.

Pluss ikon
YPPER TIL KAMP: Kawasaki gjør etterlengtet comeback i 125-klassen. De ypper til kamp med Z125 og Ninja 125. To aggressive nyheter som helt sikkert vil gjøre det bra.
YPPER TIL KAMP: Kawasaki gjør etterlengtet comeback i 125-klassen. De ypper til kamp med Z125 og Ninja 125. To aggressive nyheter som helt sikkert vil gjøre det bra. Foto: Kawasaki
Publisert

Etter flere år uten attraktive modeller, har nemlig forhandlerne bedt Kawasaki om å satse på lettvekt. Nå er bønnene hørt. Foran årets sesong, gjør Kawasaki comeback med to nye modeller. Der Z125 er en naken roadster, fremstår Ninja 125 som en helkåpekledd «R». Begge er velvoksne, i den forstand at de er forholdsvis store. I god Kawasaki-ånd, har designerne gjort dem aggressive i form. Tross heftig utseende og påkostet stil, koster de likevel ikke mer enn konkurrentene.

NY: Yamaha YZF-R125
NY: Yamaha YZF-R125 Foto: Yamaha

En annen og minst like interessant nyhet, er Yamaha YZF-R125. For ti år siden startet YZF-R den moderne lettvekts-boomen. Nå har Yamaha utviklet en helt ny modell. Vi har ikke kjørt den ennå, men Yamaha lover bedre prestasjoner og høyere toppfart. Den koster like oppunder 60 000 kroner. Det er forholdsvis dyrt, men med slipperclutch og variabel ventilstyring er like avansert som Yamahas toppmodeller.

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2019.

Les også