Harley-Davidson LiveWire

Nå kan du bestille helt elektrisk Harley-motorsykkel

Prisen på Harley-Davidson LiveWire er klar, og nå kan motorsykkelen forhåndsbestilles.

Pluss ikon
PRISEN KLAR: Harley-Davidson LiveWire er ventet til Norge i september.
PRISEN KLAR: Harley-Davidson LiveWire er ventet til Norge i september. Foto: Harley-Davidson
Publisert

Det spørs hva die hard-fansen synes om en Harley-Davidson motorsykkel som låter, «hviiiiin» i stedet for et ganske kraftig tordenvær, men i september kommer Harley-Davidson LiveWire, en helt elektrisk motorsykkel. Kanskje er ikke den amerikanske MC-produsenten så opptatt av hva det trofaste Softail- og Touring-publikummet mener, for Harley-Davidson er på jakt etter yngre kjøpere som ikke er besatt av Route 66, choppere og sidevesker i skinn.

REKKEVIDDE: LiveWire skal ha en rekkevidde over 200 kilometer ved bykjøring.
REKKEVIDDE: LiveWire skal ha en rekkevidde over 200 kilometer ved bykjøring. Foto: Harley-Davidson

I dag åpnet Harley-Davidson for forhåndsbestilling av LiveWire i Europa. I Norge er den elektriske sykkelen priset til 276 900 kroner. Da får du en motorsykkel som skal greie 0-100 km/t på tre sekunder, 100 til 130 km/t på 1,9 sekunder. Estimert rekkevidde ved bykjøring, er ifølge Harley på 225 kilometer. LiveWire kan lades i vanlige stikkontakt eller ved hurtigladestasjon. Batteriet skal kunne hurtiglades til 80 prosent på 40 minutter.

BERØRT: LiveWire kommer med berøringsskjerm der du kan foreta personlige innstillinger.
BERØRT: LiveWire kommer med berøringsskjerm der du kan foreta personlige innstillinger. Foto: Harley-Davidson

LiveWire er utstyrt med stabilitetskontroll, (Electronic Chassis Control (ECC)) og blokkeringsfrie bremser med cornering-assistent som skal gjøre det tryggere å bremse i sving. Den har også traction-kontroll og Drag-Torque Slip Control som kontrollerer kraften til bakhjulet. Speedometer og andre kontrollfunksjoner finner du på en 10,9 centimeter bred berøringsskjerm som du kan tilpasse.

Denne saken ble første gang publisert 16/04 2019.

Les også