- Det er reservert en egen plass i helvete for slike!

Hva irriterer deg aller mest i trafikken?

Foto: Crestock
Publisert

Du kan selv stemme på hva som irriterer deg mest i trafikken her!

Historie fra virkeligheten: Det var relativt lite trafikk i 100-sonen på E16, og flott flyt i trafikken. Men i en kort stigning finner det bakre av to vogntog ut at det ikke går fort nok i høyre felt. Han legger seg ut for å kjøre forbi, men oppdager raskt at han hadde feilberegnet: Han klarer ikke å kjøre forbi, men blir i stedet liggende i 75-80 km/t i venstre felt ved siden av det andre vogntoget.

Blodtrykket stiger

Der blir han liggende i flere kilometer, mens køen av bilister bygger seg opp bak. Ingen av vogntogene ser ut til å være interessert i å gi seg, og dermed er det skapt en propp i trafikken.

- Det er reservert en egen plass i helvete for folk som dette! sier passasjeren ved siden av meg.

Etter hva som føles som en evighet klarer vogntoget å komme seg forbi, og køen av biler bak kan igjen kjøre opp til fartsgrensen. Flere biler bremser derimot ved siden av forbikjøreren, og ting tyder på at stygge gester blir utvekslet.

Vel vitende om at lastebilsjåfører irriterer seg like mye over hensynsløse og dårlige bilister, begynte jeg å tenke: Er dette det mest irriterende som kan skje?

Det ble fort klart at det er mange ting som kan oppleves voldsomt irriterende når man er ute i trafikken. Feil bruk av blinklys, folk som kjører for fort eller for sakte, farlige forbikjøringer, aggressive sjåfører, altfor passive sjåfører og generelle idioter.

Gi din stemme

Side3 har derfor samlet inn forslag til ting som irriterer i trafikken fra et solid utvalg bilister. Dette er personer som spenner fra dem som selv synes de er dårlige til å kjøre, til de som helst mener at sjåfører som gjør småfeil i trafikken bør fratas førerkortet for evig og alltid.

Nå ønsker vi å finne ut hva som er det aller mest irriterende.

Du kan selv stemme på hva som irriterer deg mest i trafikken her!

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2012.

Les også