Ny Toyota Hilux til Norge

Denne pickup-nyheten vil glede mange

Vi har klaget på at Toyota Hilux virker undermotorisert sammenlignet med konkurrentene. Nå får den kraftigere motor.

Pluss ikon
<b>KRAFTIGERE:</b> Nye Toyota Hilux kommer til Norge til høsten med kraftigere motor. 
KRAFTIGERE: Nye Toyota Hilux kommer til Norge til høsten med kraftigere motor.  Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Toyota Hilux var Norges mest solgte pickup så sent som i fjor og har legendestatus. Dagens versjon kom i 2016. Men der andre markeder fikk Hilux med 2,8-liters motor med 177 hestekrefter og 450 Nm, måtte Norge nøye seg med en 2,4-liter med 150 hk og 400 Nm. Da vi testet den mot Nissan Navara og Ford Ranger i 2017 var svakheten sammenlignet med konkurrentene ganske åpenbar. Den var tyngst og hadde svakest motor, og var klart tregest i akselerasjonsmålingene selv med bilens power-tast aktivert. Faktisk var den en av de tregeste bilene vi hadde målt på flere år. Den virket undermotorisert. Der Ford-en tøffet opp i sjettegiret, og Navara løp lett i femtegiret, måtte Hiluxens automatkasse nede i fjerde uten at det hjalp stort på kraftopplevelsen.

Men til høsten kommer en ny Toyota Hilux til Norge, og den kommer med 2,8-liters motor. Dessuten kommer den med ny dempergeometri som skal sørge for at den lever opp til modellnavnets renommé for kvalitet, robusthet og pålitelighet.

<b>FORMEL 1-LEGENDE:</b> Fernando Alonso testet en prototype av nye Hilux. 
FORMEL 1-LEGENDE: Fernando Alonso testet en prototype av nye Hilux.  Foto: Produsenten

I forbindelse med trening til Rally Dakar 2020 i fjor i Spania, ble en prototype av nye Hilux testet av motorsportutøverne Fernando Alonso og Marc Coma.

– Det var fint å få prøvd bilen i det vanskelige terrenget i en rallyetappe, og å få testet grensene. Den nye 2.8-liters motoren fungerer veldig godt og det nye demperoppsettet føles strålende, uttalte Alonso etter testen ifølge Toyota. Alonso er blant annet to ganger verdensmester i Formel 1.

Alonso og Coma var i Spania for å trene med rallyutgaven av Toyota Hilux - TOYOTA GAZOO Racing Hilux - som fikk dem til mål i det som ofte omtales som det tøffeste motorsportarrangementet i verden.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2020, og sist oppdatert 02/06 2020.

Les også