Broompraten

- Dieselhysteriet er helt meningsløst

Carl I. Hagen går knallhardt ut mot «klimahysterikerne». Se video.

Sist oppdatert

I Broompraten møter vi et knippe kjendiser med én felles lidenskap. Nemlig bil.

Nå møter vi Frp-veteran Carl I. Hagen, som mener det har blitt en overdreven frykt for dieselbiler i Norge.

Da Hagen nylig kjøpte ny bil, falt valget på dieselmotor.

- Det gjorde jeg litt fordi den foregående, rødgrønne regjeringen anbefalte folk å kjøpe dieselbil.

- Så ombestemte de seg og gjorde det motsatte. Men jeg synes dieselbilen er solid, og diesel er som regel noe rimeligere enn bensin.

Den tidligere toppolitikeren mener en oljenasjon som Norge bør snakke varmt om dieselmotoren.

- Jeg kan ikke fordra de klimahysterikerne som går rundt og snakker diesel ned. Det er jo mange som går rundt og tror at den CO2-en som slippes ut av dette har betydning for klima, det har jeg ingen tro på.

- Det er en overdreven og meningsløs frykt for dieselbiler, og særlig for et oljeland som Norge. Vi burde jo være de siste som snakket ned bruk av olje.

- Det er et stortingsflertall som mener at innen 2025 så skal alle nybiler i Norge være nullutslippsbiler. Hva tenker du om den beslutningen?

- Den kommer aldri til å bli gjennomført. De hadde høye målsetninger om å redusere CO2-utslippene i 1989 også. Da skulle man redusere utslippene med 20-30 prosent fra 1990 til 2010. Ingenting av det er gjennomført, og det er de klimahysterikerne som har styr hele tiden. Jeg tror ikke noe på at det kommer til å bli gjennomført.

I tredje episode av Broompraten blir vi dessuten med på tur i Carl I. Hagens nye bil, får høre hva Carl I. Hagen mener om personer som kjøper elbil og ikke minst de tre tingene han ville endret dersom han var samferdselsminister.

Se videoen i videovinduet øverst i saken.

Se også:

Artikkelen er først publisert på broom.no.

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2018, og sist oppdatert 26/11 2018.

Les også