Etrusco

Nytt bobilmerke er klar for Norge

Et Erwin Hymer-eiet merke, bygget i Italia, skal nå selges hos Tellus-kjedens forhandlere.

<b>HELINTEGRERT:</b> I-serien er Etruscos helintegrerte, med totalvekt 3500 kilo. Usikker leveringssituasjon i dag. Pris fra <br/>1 145 000 kroner.
HELINTEGRERT: I-serien er Etruscos helintegrerte, med totalvekt 3500 kilo. Usikker leveringssituasjon i dag. Pris fra
1 145 000 kroner.
Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Det er noen år siden Etrusco ble presentert som nytt merke, men den gangen var ikke Norge aktuelt – merket skulle være for det sørlige Europa.

Men så har det likevel «krøpet» nordover, og i år er Etrusco representert i furet værbitt.

Etrusco kommer som så mange andre merker som alkovebil, hel- og delintegrert og som bybobil, både på Fiat- og Ford-chassis.

Det er EHG Nord (Erwin Hymer Group) i Danmark som har det markedsmessige ansvaret for merket, som Jannie Schmidt kan fortelle oss bygges i Italia.

– Disse bobilene er en kombinasjon av italiensk design og tysk ingeniørskap, forteller hun. Men prisene er åpenbart edruelige.

Og Schmidt bekrefter at Etrusco er et såkalt innstegsmerke, posisjonert på samme plass som for eksempel Carado. (Les test av Etrusco V 6.6 F på side 32).

<b>DELINTEGRERT:</b> T-modell er basert på Ford Transit-eller Fiat Ducato-chassis. Ford er det sikre kortet i dagens leveringssituasjon.
DELINTEGRERT: T-modell er basert på Ford Transit-eller Fiat Ducato-chassis. Ford er det sikre kortet i dagens leveringssituasjon. Foto: Produsenten
<b>T 6,9 F:</b> Etruscos korteste delintegrerte har langsgående enkeltsenger.
T 6,9 F: Etruscos korteste delintegrerte har langsgående enkeltsenger. Foto: Produsenten

Nyheter i år er de delintegrerte Ford-baserte modellene T 7.3 SCF og T 7.3 QCF – begge 7,32 meter lange og 2,32 meter brede, og med såkalte «face to face»-sittegrupper. Ny er også bybobilen Camper Van CV 600 på Ford Transit.

I Norge er det Tellus-kjeden som skal selge Etrusco.

<b>NYHET:</b> Camper Van CV 600 DF på Ford Transit.
NYHET: Camper Van CV 600 DF på Ford Transit. Foto: Produsenten
<b>BYBOBIL:</b> Interiøret i CV 600 DF. Pris fra 869 000 kroner.
BYBOBIL: Interiøret i CV 600 DF. Pris fra 869 000 kroner. Foto: Produsenten

– Hele porteføljen skal selges i Norge. Vi har en litt utfordrende leveringssituasjon akkurat nå, men en del modeller er på plass, og flere kommer i sommer. I 2024 vil utvalget øke ytterligere, sier regiondirektør Øst Lars Martin Wivestad i Tellus Caravan og Fritid.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 31 2023

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2023, og sist oppdatert 02/06 2023.

Les også