Dethleffs Globetrail

Kommer i hele syv nye versjoner

Etter å ha lansert bybobilen Globetrail i fjor sommer, følger Dethleffs opp med syv nye versjoner for 2023.

<b>FØRSTE:</b> Globetrail er Dethleffs første bybobil. Nå kommer flere versjoner, og hevetak er på utstyrslisten.
FØRSTE: Globetrail er Dethleffs første bybobil. Nå kommer flere versjoner, og hevetak er på utstyrslisten. Foto: Produsenten
Publisert

Globetrail ble lansert i to versjoner da den kom i 2021: 600 DB med tverrstilt dobbeltseng bak, samt den 36 centimeter lengre 640 EB med langsgående enkeltsenger. For 2023-sesongen øker utvalget av løsninger betraktelig.

Les også: Dette er faktisk merkets første bybobil

Hele syv nye versjoner i Globetrail-serien, basert på Fiat Ducato, Citroën Jumper eller Peugeot Boxer, er ventet for neste år. Blant nyhetene er hevetak, som gir to ekstra soveplasser, og mulighet for panoramatak over førerhytta.

De nye versjonene 600 S og 640 S har en baderomsløsning med plassbesparende rullevegg med integrert vask. Når rulleveggen er «parkert» er vasken lett tilgjengelig i badets dusjområdet.

640 R: Baderomsløsningen varierer etter hvilken versjon du velger. Dette er 640 R
640 R: Baderomsløsningen varierer etter hvilken versjon du velger. Dette er 640 R Foto: Produsent
S-VERSJONER: 600 S og 640 S har en baderomsløsning med plassbesparende rullevegg med integrert vask
S-VERSJONER: 600 S og 640 S har en baderomsløsning med plassbesparende rullevegg med integrert vask Foto: Produsent

Men når veggen i frostet glass rulles ut, flyttes vasken over toalettet, noe som skal gi et komfortabelt dusjkabinett med solide vegger uten behov for forheng. Ulempen er at passasjen til sengeområdet bak sperres når dusjen er i bruk.

<b>DUSJ:</b> Flere av de nye versjonene har en baderomsløsning der passasjen mellom kjøkkenet og badet blir en del av dusjkabinettet. 
DUSJ: Flere av de nye versjonene har en baderomsløsning der passasjen mellom kjøkkenet og badet blir en del av dusjkabinettet.  Foto: Produsenten

Kompakte 540 R har bad med vask som kan vippes opp langs veggen. Også i 540 tas passasjen mellom badet og kjøkkenet i bruk for å skape et stort dusjkabinett. Versjonene 600 H og 600 R kommer med såkalt fransk seng, som betyr tverrstilt dobbeltseng bak.

<b>LEKKERT:</b> Innbydende salong, tradisjonell baderomsløsning og tverrstilt dobbeltseng (fransk seng) i 600 H. 
LEKKERT: Innbydende salong, tradisjonell baderomsløsning og tverrstilt dobbeltseng (fransk seng) i 600 H.  Foto: Produsenten
<b>FLEKSIBELT:</b> Smart løsning med senger som kan vippes opp langs veggen. Reiser man alene blir det plass til en sykkel baki. 
FLEKSIBELT: Smart løsning med senger som kan vippes opp langs veggen. Reiser man alene blir det plass til en sykkel baki.  Foto: FOTO:
<b>LYST:</b> Panoramatak over førerhytta er tilgjengelig. 
LYST: Panoramatak over førerhytta er tilgjengelig.  Foto: Produsenten

Der 600 H har en tradisjonell baderomsløsning, kommer 600 R med en mer fleksibel løsning som gir større bad og dusjområde. Det innebærer imidlertid at passasjen mellom kjøkkenet og badet tas i bruk. 600 RL kommer med enkeltsenger, mens den største versjonen, 640 R, skal tilby maks komfort på 639 centimeter.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 44 2022

Denne saken ble første gang publisert 10/01 2023.

Les også