Kongelige fra Kabe

I den svenske bobilen kan du bo som en konge

Kabes store nyhet i år er delintegrerte bobiler i en ny Royal-serie.

Pluss ikon
<b>KJØKKEN:</b> Komfyr med tre bluss, inne­bygd steke­ovn og kjøkken­vifte med to hastig­heter. Absorp­sjons­kjøleskap fra Dometic. Du kan få 12-volts kompressor­kjøleskap i stedet. 
KJØKKEN: Komfyr med tre bluss, inne­bygd steke­ovn og kjøkken­vifte med to hastig­heter. Absorp­sjons­kjøleskap fra Dometic. Du kan få 12-volts kompressor­kjøleskap i stedet.  Foto: Produsent
Publisert

Mercedes-Benz Sprinter-chassis erobrer stadig nye merker og markeder. For svenske Kabes del startet det i 2020, med den grandiose bybobilen Van og helintegrerte bobiler i Crown-serien.

Også premiumbilene i Imperial-serien fikk Sprinter-chassis. Ikke så merkelig, egentlig, for et merke som satser hardt i premiummarkedet.

Og nå følger Kabe opp med Sprinter-versjoner av delintegrerte Crossover x780 og x880, nå kalt Royal x780 og Royal x880.

<b>KONGELIG:</b> Kabe Royal er basert på Mercedes og AL-KO, og kommer med 170-hesters diesel og nitrinns automat. Dette er modellen Royal 780 LXL. 
KONGELIG: Kabe Royal er basert på Mercedes og AL-KO, og kommer med 170-hesters diesel og nitrinns automat. Dette er modellen Royal 780 LXL.  Foto: Produsent

x780 er drøye åtte meter lang, x880 drøye ni meter. Bredden er på 2,45 meter. Røslige mål som gir store boenheter.

x880 finnes som LT, med bad i hele bobilens bredde bakerst og langsgående enkeltsenger foran der. x780 tilbyr på fem forskjellige planløsninger. En elektrisk drevet senkeseng er plassert under det buede taket, og en ekstra seng kan res opp ved sittegruppen. Fem personer kan altså sove her, men kun fire seter har belte som standard (et femte er ekstra).

<b>VALGFRIHET:</b> Du kan velge mellom tre tekstil­kolleksjoner og tre skinnkolleksjoner (pristillegg).
VALGFRIHET: Du kan velge mellom tre tekstil­kolleksjoner og tre skinnkolleksjoner (pristillegg). Foto: Produsent

Interiøret er lyst og lett, visuelt dominert av Kabes nye trefolie Nordic Oak. Kjøkkenet er L-formet med tre bluss. Innbyggingsovn er standard, og separate avfallsbeholdere gir mulighet for sortering.

<b>NORDISK:</b> Innredning i Nordic Oak. Mørkere interiør i førerhuset som har vannbåren gulvvarme. 
NORDISK: Innredning i Nordic Oak. Mørkere interiør i førerhuset som har vannbåren gulvvarme.  Foto: Produsent
<b>KJØKKEN:</b> Komfyr med tre bluss, inne­bygd steke­ovn og kjøkken­vifte med to hastig­heter. Absorp­sjons­kjøleskap fra Dometic. Du kan få 12-volts kompressor­kjøleskap i stedet. 
KJØKKEN: Komfyr med tre bluss, inne­bygd steke­ovn og kjøkken­vifte med to hastig­heter. Absorp­sjons­kjøleskap fra Dometic. Du kan få 12-volts kompressor­kjøleskap i stedet.  Foto: Produsent
<b>SOFA:</b> I skapet over den langs­gående sofaen er det plass til en 24-tommers TV som kan senkes ned. Samme sofa kan gjøres om til en femte sitteplass med belte. 
SOFA: I skapet over den langs­gående sofaen er det plass til en 24-tommers TV som kan senkes ned. Samme sofa kan gjøres om til en femte sitteplass med belte.  Foto: Produsent

Som vanlig er det vannbåren varme signert Alde i Kabes produkter, og her får du sågar vannbåren varme i gulvet i førerhuset.

Sprinter bjuder på diverse førerassistanse-systemer og et multimediesystem med titommers skjerm. Fremdriften står en 170 hesters motor for, sammen med en nitrinns automatkasse.

Priser fra drøye 1,5 millioner kroner.

<b>AUTOMATISK:</b> Taksengen senkes ned elektronisk. 
AUTOMATISK: Taksengen senkes ned elektronisk.  Foto: Produsent
<b>KOMFORT:</b> Dobbeltseng i LXL-modellen. Bad med dusjkabinett innerst. Takluke med vifte. USB-kontakter mellom spotene over sengen. Smart! 
KOMFORT: Dobbeltseng i LXL-modellen. Bad med dusjkabinett innerst. Takluke med vifte. USB-kontakter mellom spotene over sengen. Smart!  Foto: Produsent

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 16 2021

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2021.

Les også