Dethleffs Trend

Kommer med «alt» av sengeløsninger

Dethleffs fornyer den bestselgende bobilserien Trend. Samtidig oppgraderer produsenten mellomklassemodellen med ny utvendig design, nytt interiør, masser av standardutstyr og attraktive utstyrspakker.

Pluss ikon
<b>EKSTRA PLASS:</b> Modellene med enkeltsenger får ekstra oppbevaringsplass i overskapene som går hele veien rundt, samt de to klesskapene over sengene.
EKSTRA PLASS: Modellene med enkeltsenger får ekstra oppbevaringsplass i overskapene som går hele veien rundt, samt de to klesskapene over sengene. Foto: Karl Holzhauser
Sist oppdatert

Dethleffs gir den bestselgende bobilserien Trend en overhaling og benytter anledningen til å omstrukturere tilbudet av bobiler i mellomklassen.

De tidligere seriene Pulse, Pulse Classic og Trend slås sammen til nye Trend. Her er utseende og utstyr oppgradert, mens prisen ligger under seriene Pulse og Pulse Classic, ifølge produsenten.

Digert kjøleskap

Dethleffs Trend kommer fortsatt som både delintegrert og helintegrert modell. I versjonene T/I 7057 EBL og DBL danner de to langsgående benkene og kapteinstolene, som leveres som standardutstyr, en romslig sittegruppe for opptil seks personer.

<b>STORT:</b> 142-liters kjøleskap plassert høyt på motsatt side av kjøkkenkroken. 
STORT: 142-liters kjøleskap plassert høyt på motsatt side av kjøkkenkroken.  Foto: Karl Holzhauser

De andre planløsningene har en layout med tverrgående sittebenk i andre seterad. Kjøkkenet er plassert bak sittegruppen. Her er det gasstopp med to bluss, masser av oppbevaringsplass i skuffene og et Multiflex-skinnesystem. 142-liters kjøleskapet er plassert høyt på motsatte side.

Uten snubletrinn

I planløsningene T/I 7057 EB, T/I 7057 EBL og T/I 7057 DBL er det et raust baderom mellom kjøkkenet og soverommet. De kortere planløsningene T/I 6817 EB og T/I 6877 er utstyrt med et kompakt baderom og integrert dusj.

En nyhet i alle Trend-modeller er det jevne gulvet i bodelen. Her kan man bevege seg fra førerhuset til badet uten fare for å snuble.

<b>ALTERNATIV:</b> De andre planløsningene byr på en løsning med tverrgående sittebenk i andre seterad.
ALTERNATIV: De andre planløsningene byr på en løsning med tverrgående sittebenk i andre seterad. Foto: Karl Holzhauser

For første gang

Med planløsningen T/I 6877 har Trend for første gang en variant med tverrstilt seng. Denne smarte plasseringen gir rom for et klesskap i romhøyde og et bredt sete på siden i sittegruppen.

<b>PLASS TIL SEKS:</b> Romslig sittegruppe for opptil seks personer i versjonene T/I 7057 EBL og DBL. 
PLASS TIL SEKS: Romslig sittegruppe for opptil seks personer i versjonene T/I 7057 EBL og DBL.  Foto: Produsenten

T/I 7057 DBL har en planløsning med høydejusterbar midtstilt dobbeltseng. Tre av de nye Trend-planløsningene kan fås med enkeltsenger. Som standard er de plassert lavt for enkel tilgang, men de kan også fås i høy versjon for mer oppbevaringsplass i garasjen bak.

Mens de helintegrerte modellene har senkeseng i førerhuset som standard, kan de delintegrerte modellene leveres med en elektrisk senkeseng over sittegruppen som tilleggsutstyr.

<b>FORNYELSE:</b> Dethleffs tilbyr den nye Trend som delintegrert modell fra 1 176 000 kroner. De helintegrerte modellene fås fra 1 332 000 kroner.
FORNYELSE: Dethleffs tilbyr den nye Trend som delintegrert modell fra 1 176 000 kroner. De helintegrerte modellene fås fra 1 332 000 kroner. Foto: Produsenten

Den store garasjen bak har én dør på hver side av bilen. Senket ramme bak bakakselen gir sykkelvennlige garasjemål med en høyde på opptil 110 centimeter. En ekstra, høyt plassert surreskinne gjør det enda enklere å sikre lasten.

Nye Dethleffs Trend er basert på Fiat Ducato med en dieselmotor på 140 hestekrefter. Det er også mulig å få en versjon med 180 hester.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 10 2024

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2024, og sist oppdatert 27/02 2024.

Les også