Dethleffs Globetrail 600 DR

Forfiner bybobilserien

Et digert dusjkabinett, en to meter lang tverrstilt seng og et kjøkken med teleskoputvidelse av benkeplaten er bare noen av høydepunktene i Globetrail 600 DR Performance basert på VW Crafter-chassis.


Pluss ikon
<b>TRIVSEL:</b> Hele bodelen har stoffkledninger i filtdesign på veggene. De sørger for en lun atmosfære
TRIVSEL: Hele bodelen har stoffkledninger i filtdesign på veggene. De sørger for en lun atmosfære Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Dethleffs kom med sin første bybobil så sent som i 2021, men mye har skjedd siden den gang. Dethleffs har tilbudt bybobilserien Globetrail basert på Fiat Ducato, Citroen Jumper og Ford Transit.

Fra og med modellår 2024 kommer det også en Globetrail-modell basert på VW Crafter med 140- eller 177-hesters diesel. Den kommer med utstyr som bare vil være tilgjengelig i den nye produktserien Performance.

Ifølge Dethleffs vil serien omfatte kvalitetsutstyr, økt kjøre- og bokomfort og diverse assistentpakker som fås som tilleggsutstyr.

<b>2024-NYHET:</b> Dethleffs Globetrail kan for første gang leveres på Volkswagen Crafter. 2,0-liters TDI dieselmotor på 140 hk og sekstrinns manuell girkasse er standard, men den kan også leveres med 177-hesters diesel i kombinasjon med åttetrinns automat. 
2024-NYHET: Dethleffs Globetrail kan for første gang leveres på Volkswagen Crafter. 2,0-liters TDI dieselmotor på 140 hk og sekstrinns manuell girkasse er standard, men den kan også leveres med 177-hesters diesel i kombinasjon med åttetrinns automat.  Foto: Produsenten

Vinkle seteryggen

Standardutstyret omfatter blant annet masser av hylleplass under taket, komfortable pilotseter med armlener på begge sider og elektrisk justerbar korsryggstøtte.

Både fører- og passasjersetet har dreiekonsoller fra Aguti, som gjør at de kan dreies uten at justeringen av seteryggen eller andre seteinnstillinger må endres. Vinkelen på seteryggen til sittebenken kan justeres.

Teleskopfunksjon

<b>KJØKKEN:</b> 80-liters kjøleskap i enden av kjøkkenmodulen som har integrert benkeplateforlenger over kjøleskapet. 
KJØKKEN: 80-liters kjøleskap i enden av kjøkkenmodulen som har integrert benkeplateforlenger over kjøleskapet.  Foto: Produsenten

Hele bodelen har stoffkledninger i filtdesign på veggene, og salongbordet er utstyrt med en 50 centimeter bred, dreibar bordplateforlengelse.

Kjøkkenbenken overfor sittegruppen har også forlenger som er integrert i benkeplaten. Den kan trekkes ut i kjøreretning ved hjelp av en teleskopfunksjon.

<b>KOMFORT:</b> Den tverrstilte sengen er 200 cm lang og 140 cm bred. Komfortmadrassen i kaldskum hviler på fjærskiver som tilpasser seg kroppsformen. 
KOMFORT: Den tverrstilte sengen er 200 cm lang og 140 cm bred. Komfortmadrassen i kaldskum hviler på fjærskiver som tilpasser seg kroppsformen.  Foto: Produsenten
<b>FIKS LØSNING:</b> Venstre side av sengen ligger på et fast underskap. Midtpartiet av sengebunnen med fjærskiver kan enkelt vippes opp slik at det oppstår en bred gang med plass til for eksempel sykler. Her er det ingen festelister for sengen.
FIKS LØSNING: Venstre side av sengen ligger på et fast underskap. Midtpartiet av sengebunnen med fjærskiver kan enkelt vippes opp slik at det oppstår en bred gang med plass til for eksempel sykler. Her er det ingen festelister for sengen. Foto: Produsenten

Stort dusjkabinett

Utformingen gir tilgang til et 80-liters kjøleskap selv om forlengeren er trukket ut. Skinner i tak og gulv i gangpassasjen mellom kjøkken og bad samt trekkspilldør åpner for et digert dusjkabinett. Den nedfellbare servanten går over toalettet når den er felt ned, mens den gir ekstra armslag på badet når den er felt opp.

Fiks løsning: Skinnene i gulvet og trekkspilldør åpnet for et stort dusjkabinett.
Fiks løsning: Skinnene i gulvet og trekkspilldør åpnet for et stort dusjkabinett. Foto: Produsent

Serieproduksjonen av Globetrail 600 DR Performance er planlagt å starte i januar 2024, ifølge tyske Promobil.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 53 2023

Denne saken ble første gang publisert 18/10 2023, og sist oppdatert 18/10 2023.

Les også