Høysesongen for bobilistene er i full gang. Mil etter mil skal tilbakelegges i inn- og utland. Campingplasser og bobilparkeringer skal oppsøkes, og for mange står fricamping tett på naturen øverst på ønskelista. Det vil helst gå godt, selv om du skal være oppmerksom på hvor du har lov å stå med bobilen.

Men som under all reising, problemer kan oppstå. En del går på en smell fordi de kjører med overlast, og blir stoppet i kontroll. Noen kommer sikkert i skade for å få det samme på sin bobil. Gass i bobil skal man tenke litt over. Blant annet.

Mange bobilister setter kursen mot Vestlandet eller langs kysten nordover. Fantastiske steder å være på bobilferie, bortsett fra når du skal ombord i en ferge. Bybobilen blir stadig mer populær, og kjøper du en som er under seks meter betaler du bare vanlig personbiltakst. Men det er en felle her, som mange går i.

Stadig flere i bobil setter kursen mot utlandet. Forhåpentligvis med det meste i orden. Men ting man aldri har tenkt over kan skje. Som at førerkortet forsvinner. Hva gjør du da?

Vi har også tatt en liten titt på hjelperne vi laster ned på våre smarttelefoner. Appene. En del retter seg inn mot bobilistene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!