MINI Cooper SE Cabriolet

Som blåst bort

Denne bilen kan gi sommeren et løft. Det er bare et lite problem. 

<b>LIMITED EDITION:</b> Kun 999 Mini Cooper SE Cabriolet vil bli produsert gjennom året for det europeiske markedet. 
LIMITED EDITION: Kun 999 Mini Cooper SE Cabriolet vil bli produsert gjennom året for det europeiske markedet.  Foto: Bernhard Filser
Sist oppdatert

I fjor sommer viste Mini frem en elektrisk kabrioletutgave og nå er ideen blitt virkelighet: I april lanseres nemlig en av verdens første elektriske kabrioleter: Mini Cooper SE Cabriolet.

Den drives av en elektrisk motor på 135 kW/184 hk og skal gjøre 0–100 på 7,3 sekunder.

I hastigheter opp til 30 km/t kan tekstiltaket med det typiske Union Jack mønsteret åpnes og lukkes automatisk.

Med en lengde på 386 centimeter, en akselavstand på 250 centimeter og 173 centimeters bredde forblir dimensjonene, inkludert bagasjerommet med 160 l lastevolum, uendret sammenlignet med de konvensjonelle Mini Cabriolet-versjonene med forbrenningsmotor.

Kabriolet er ikke optimalt med tanke på aerodynamikk og rekkevidde, men 201 kilometer (WLTP) bør likevel holde til fine utflukter utenfor bygrensene når sommeren viser seg frem på sitt beste.

<b>JA TAKK:</b> Det er jo akkurat turer som dette man drømmer om. Det er dessverre ikke mange eksemplarer av elektriske Mini kabriolet som er ventet til Norge. De få som kommer skal i tillegg være solgt. 
JA TAKK: Det er jo akkurat turer som dette man drømmer om. Det er dessverre ikke mange eksemplarer av elektriske Mini kabriolet som er ventet til Norge. De få som kommer skal i tillegg være solgt.  Foto: Bernhard Filser

Kun 999 utgaver av den elektriske Mini-kabrioleten vil bli produsert for det europeiske markedet. Kun mellom 10 og 20 versjoner kommer til Norge og de fleste skal allerede være solgt til en stykkpris på 530 000 kroner.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn Bil

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2023, og sist oppdatert 08/03 2023.

Les også