Toyota Prius 2010

Slik blir den nye Prius

Renere, sprekere og større. Kommer til Norge i år

Publisert Oppdatert
Toyota Prius 2010

Toyota Prius 2010 Foto: David Dewhurst

DETROIT/OSLO (Klikk.no): Den nye Toyota Prius III kommer til Norge i høst. Den vil ha større plass, lavere utslipp og være raskere enn forgjengeren. Dessuten ser den slett ikke verst ut.

Større innvendig plass

Forbruket i den nye Prius skal ligge på under 0,4 per mil, men godkjente tester av forbruk er foreløpig ikke tilgjengelig. I en pressemelding skriver Toyota at forbruket vil ligge på rundt 0,38. Offentlige tall vil først foreligge når bilen har Europa-premiere i Geneve i mars.

Den nye modellen har i følge produsenten større innvendig plass og er stillere enn forgjengeren. Dessuten kan den leveres med et stort glasstak som har innebygget solcellepanel som kan generere strøm når bilen er parkert.

Prius har solgt over en million verden over. Bare tre-fire tusen av dem i Norge.

Total gjennomgang

Hybridsystemet har fått en total gjennomgang, og er lettere og har mindre krafttap. Dessuten lader batteriene enda mer ved bremsing enn tidligere. En egen ECO måler på instrumentpanelet gir deg beskjed om du kjører økonomisk.

Bilen har en samlet motorkraft på 134 hestekrefter. Dessverre har ikke nye Prius den nye typen Lithium-Ion batterier. Den er foreløpig bare å få kjøpt med Nikkel-metall hydrid. Det er sannsynligvis på grunn av at denne batteritypen er svært stabil. Akselerasjonen skal gå fra 0 til 100 på under ti sekunder.

En endeløs rekke med flere detaljer om den nye bilen finner du på selskapets amerikanske pressesider.

Les også vår Test av Toyota Prius II.

Toyota Prius 2010

Toyota Prius 2010 Foto: David Dewhurst

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning