Skiguard 825 Touring, 8 000 kroner

Elegant lavsittende på biltaket, og som kan leveres med universalmontering.

Foto: Haakon Førde

Publisert Oppdatert

Skiguard er Norges eneste store produsent av skibokser i glassfiber. Skiguard leverer også plastbokser, men henvender seg primært til det øvre segmentet, altså nyere biler og med hovedfokus på maksimal tilpassing til bilene.

Også Skiguard har i utgangspunktet tre forskjellige bokser, som i praksis skiller seg ut ved størrelse og innfesting.

Den korte 825-boksen

825-boksen vi her valgte på Octaviaen er den korteste av boksene, og samtidig den korteste av alle disse tre boksene. Den største forskjellen er imidlertid at vi her har fått den montert med tuneller, som gjør at den kommer ekstra lavt og elegant ned mot biltaket, nærmest mellom takrailene.

Boksen kan også leveres med universalmontering, men sitter da naturligvis et par centimeter høyere - og blir samtidig lettere å ta med seg fra bil til bil.

Foto: Haakon Førde

Sjekk lengden innvendig

Men også Skiguard har et festesystem basert på bøyler og muttere, tilsvarende Packline, som gjør montering/demontering et godt hakk mer klønete enn hos Thule.

Også Skiguard har åpning bak, og dermed i prinsippet tilgang fra alle tre sider, men gassdemperne gjør at du nødvendigvis må stikke ski inn bakfra.

825 Touring er kortere innvendig enn de aller lengste skiene. Den er imidlertid noe høyere enn Packline, og erfaring fra 850 tilsier at man kan lirke inn en pulk som ikke ruver for mye.

Materiale:

Glassfiber

Egenvekt:

29 kilo

Lastevekt:

75 kilo

Åpning:

Bak

Mål innvendig:

200 x 83 x 31 cm

Mål utvendig:

208 x 85 x 31 cm

Produsent:

Skiguard AS, på Lierskogen rett vest for Oslo. Glassfiberboksene produseres i Eggedal.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning