Brukt el-bil fra Toyota

Plugg-inn Rav4 til salgs

Det snør hardt, bensinen er dyr og man er bekymret for miljøet. Løsningen: En el-drevet Rav4 er til salgs på eBay nå.

HMMM: Noe å tenke på?

HMMM: Noe å tenke på? Foto: eBay

Publisert Oppdatert

I skrivende stund ligger det en brukt 2001-modell Toyota Rav4 EV til salg på eBay. Ønsket pris er 35 000 dollar, altså rundt 240 000 kroner. Riktignok må du legge til kostnadene ved å skipe den hjem til gamle Norge, for bilen befinner seg i Texas. Antagelig må du også regne med å få bygget om støpselet.

Se vår Toyota Rav4-test her .

150 km rekkevidde

Til gjengjeld er det så vidt vi vet begrenset med ekstra avgifter på en el-bil, selv om vi sant å si ikke har sjekket tollsatsene. Og da er det kanskje verdt bryet - når "full tank" og rundt 150 km rekkevidde koster deg fint lite mer enn rundt 8 timer i stikkontakten.

Bilen har 49 000 miles på telleren, altså rundt 80 000 km bak seg, og i klimaet den er kjørt i burde ikke salt- og rustskader være noe problem.

67 vedlikeholdsfrie hester

ELEKTRISK: Rav4 til salgs på eBay nå.

ELEKTRISK: Rav4 til salgs på eBay nå. Foto: eBay

El-motoren på 50 kW tilsvarer rundt 67 vanlige hestekrefter, og skal være av vedlikeholdsfri type. Levetiden på batteripakken av type nikkel-metall-hydrid er derfor kanskje det viktigste spørsmålet for økonomien i prosjektet.

Se gjerne denne rapporten som ligger på Wikipedia om levetiden som er oppnådd på slike batteripakker.

Dette er dessuten, i følge selger, en 100 prosent original Toyota. Rav4 EV (Electric Vehicle) var i salg/leasing i California fra 1997 til 2003. Riktignok kun i begrenset antall.

Stoppet i 2003

Årsaken var et behov for å tilfredsstille de lokale myndighetenes svært strenge krav om et visst innslag nullutslippskjøretøy i hver produsents bilpark i denne perioden. Da kravet ble lempet på i 2003, stoppet også salget umiddelbart.

Sjekk annonsen her - i skrivende stund gjenstår 8 timer av auksjonen og høyeste bud er på 30 000 dollar.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning