Nytt om BMWs M-utgaver

BMWs tradisjonsrike M-utgaver får entusiasthjerter til å banke fortere. Nå har BMW fortalt om hva som vil dukke opp fremover, og hvilke som ikke kommer.

Publisert Oppdatert

Vi tar de gode nyhetene først. Sjefen for BMWs M-avdeling, Ludwig Willisch, bekrefter i et intervju med tyske auto motor und sport at X5 og X6 blir de første firehjulsdrevne M-modellene.

Nøyaktige spesifikasjoner er ikke tilgjengelige, men etter all sannsynlighet vil de få en heftig versjon av den nye dobbelturbo-V8-eren under panseret. Her lukter det direktørbil lang vei.

Så de dårlige nyhetene

M3 vil ikke komme som stasjonsvogn, til tross for mange rykter om det motsatte - først og fremst siden BMW både har laget coupé, kabriolet og sedan av den så langt. En annen M3-variant som heller ikke vil dukke opp, er CSL-versjonen - en bil som har vært en lettere og mer reinspikka utgave av M3.

Rykter om en M-utgave av 1-Serie har også florert på nettet, men heller ikke denne vil bli satt i produksjon, ifølge Willisch. Markedet for toppmodellen 135i har nemlig vært såpass begrenset at motivasjonen for en M ikke er god nok.

Den nye 7-Serie er nylig vist, men noen M7 blir heller ikke å finne i BMWs utvalg. Til gjengjeld har man mulighet for å skreddersy bilen ganske grundig etter egne ønsker ved hjelp av BMWs Individual-utstyr, selv om det neppe svekker savnet etter en M7.

Med en klype salt

Våre tyske ams-kolleger anbefaler imidlertid at man tar denne informasjonen - og særlig da angående hva som ikke kommer - med en klype salt. BMW hevdet jo selv at ingen Z4 M av dagens generasjon skulle komme, og turbo var jo som å banne i kjerka helt til 335i så dagens lys. Den som venter får se¿

Kilde: auto motor und sport

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning