Råeste Sciroccoen

Med turbo og racerklær

Volkswagen Scirocco er tilbake i den råeste versjonen noensinne - 34 år etter at bilen første gang dukket opp. Nå i en racingversjon med 325 hester.

Publisert Oppdatert

Ideen om en drømmebil til en overkommelig pris ble født på 1970-tallet med de første utgavene av Volkswagen Scirocco. Bilens glansperiode varte i nesten 20 år, og i løpet av denne perioden ble mer enn 360 000 eksemplarer bygd.

Volkswagen viser nå stolt fram racingversjonen Scirocco GT24.

Råskinnet som ble introdusert på det legendariske GTI-møtet i Wörther Lake er noe for seg selv. Brede racingdekk med ekstremt lav profil sier også sitt - dette er en bil som er bygd for å gå fort.

Volkswagen Scirocco GT24 blir drevet av en 16-ventilers turbomotor med 2 liters slagvolum. Når råskapen slippes løs på banen, står 325 hestekrefter og 340 Nm dreiemoment til rådighet.

Bak rattet i bilen finner vi velkjente navn som Carlos Sainz og Hans-Joachim Stuck, begge med lang erfaring i motorsportfaget.

I 24-timersen på Nürburgring 24.-25. mai kom disse to på 15. plass med denne bilen. Den andre Scirocco'n, med Giniel De Villiers og Dieter Depping bak rattet, kom på 11. plass.

Volkswagen Scirocco vil bli levert med et motorprogram som strekker seg fra 122 til 200 hk når den kommer til Norge til høsten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning