Lamborghini Revuelto

Kommer til Norge - importøren har allerede mottatt ordrer

Arvtakeren til Lamborghini Aventador er klar og den er en hybrid av det helt ekstreme slaget

<b>V12:</b> Ut med selvpustende V12? Ikke hos Lamborghini. Aventador-arvtakeren Revuelto drives av en midtplassert 6,5-liters V12 i kombinasjon med tre elmotorer. Den skal kunne kjøres helt elektrisk i rundt 10 kilometer. 
V12: Ut med selvpustende V12? Ikke hos Lamborghini. Aventador-arvtakeren Revuelto drives av en midtplassert 6,5-liters V12 i kombinasjon med tre elmotorer. Den skal kunne kjøres helt elektrisk i rundt 10 kilometer.  Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Lamborghini Revuelto er navnet på det ladbare karbonbeistet med 1015 hestekrefter som etterfølger Aventador.

Les også: Her finner du vår test av Lamborghini Aventador

Kreftene produseres av en helt Lamborghini-særegen drivlinje: En selvpustende 6,5 liters V12-motor i kombinasjon med tre elektriske motorer.

Overføringen skjer med en åttetrinns, tverrstilt dobbeltclutch-girkasse som er plassert bak V12-motoren, som alene produserer 750 Nm. De to elektromotorene på forakselen produserer 350 Nm hver.

Den tredje elektromotoren er plassert over girkassa og forsyner bakhjulene med krefter, avhengig av forholdene og hvilket kjøremodus bilen står i.

<b>OKSE:</b> Også Revuelto henter navnet sitt fra en spansk tyrefektingsokse. Denne gangen fra en særlig vill en. Revuelto betyr blandet, men er også et navn spanjolene bruker om eggerøre. 
OKSE: Også Revuelto henter navnet sitt fra en spansk tyrefektingsokse. Denne gangen fra en særlig vill en. Revuelto betyr blandet, men er også et navn spanjolene bruker om eggerøre.  Foto: Produsenten

127 hk per liter

Revuelto har for øvrig 13 kjøreprogrammer og kan blant annet kjøres helt elektrisk med firehjulsdriften koblet inn. 0-100 km/t skal gå unna på 2,5 sekunder, 0-200 km/t under syv sekunder, mens toppfarten ligger over 350 km/t.

Lamborghini har vært synonymt med selvpustende V12-motorer siden selskapet ble grunnlagt i 1963 og 350 GT lansert samme år, men V12-motoren har aldri vært sterkere enn i Revuelto der den dytter ut 127 hester per liter.

<b>VOLDSOMME DIMENSJONER:</b> Revuelto skal greie 0-100 km/t på 2,5 sekunder. Da er det sikkert greit med bremseskiver med en diameter på 41 centimeter foran.  
VOLDSOMME DIMENSJONER: Revuelto skal greie 0-100 km/t på 2,5 sekunder. Da er det sikkert greit med bremseskiver med en diameter på 41 centimeter foran.   Foto: Produsenten

Når det gjelder materialet som skal feste kreftene til bakken, så er det Bridgestone som har fått det ærefulle oppdraget med å skreddersy dekk til Revuelto.

Den kommer med spesialutviklede Potenza Sport run flat-dekk i dimensjonene 265/35 ZRF20 foran og 345/30 ZRF21 bak, eller kombinasjonen 265/30 ZRF21 foran og 355/25 ZRF22 bak.

Les også: Nordmann eier verdens flotteste Lamborghini

Offisiell norsk importør

Lamborghini fyller 60 år i år, og i jubileumsåret har merket for første gang fått en offisiell representasjon i Norge.

Det er Brooklands Motor AS som er autorisert importør og forhandler av Lamborghini, og dermed Automobili Lamborghini S.p.A. sin representant for det legendariske merket i Norge. Lamborghini Oslo åpner offisielt 15.juni 2023.

<b>DIGITALISERT:</b> 12,3-tommers instrumentpanel, 8,4-tommers vertikal berøringsskjerm over midtkonsollen, og et eget 9,1-tommers display for passasjeren. 
DIGITALISERT: 12,3-tommers instrumentpanel, 8,4-tommers vertikal berøringsskjerm over midtkonsollen, og et eget 9,1-tommers display for passasjeren.  Foto: Produsenten

Brooklands Motor AS er godt kjent med eksklusive luksusbiler fra før. I 2019 ble Bentley-agenturet i Norge etablert av XPND AS gjennom Brooklands Motors AS, og våren 2022 overtok selskapet agenturet for Aston Martin.

MIDTMOTORISERT: Revuelto har 44/56-vektfordeling.
MIDTMOTORISERT: Revuelto har 44/56-vektfordeling. Foto: Produsent

– Siden vi etablerte Bentley Oslo i 2019 har vårt store mål vært å få Lamborghini inn i porteføljen. Med Lamborghini har vi den siste brikken på plass for å kunne utvikle selskapet til å bli et kraftsenter for luksus- og supersportsbiler i det norske markedet med agenturer som utfyller hverandre perfekt, sier eier og styreformann Nils Tronrud.

TIL NORGE: Den norsk importøren skal allerede ha mottatt flere bestillinger på Revuelto
TIL NORGE: Den norsk importøren skal allerede ha mottatt flere bestillinger på Revuelto Foto: Produsent

– Lamborghini-interessen i Norge har vært stor i en årrekke, men potensialet i merket er ikke tatt ut grunnet mangel på offisiell representasjon, sier Christian Gottschalk, daglig leder i Lamborghini Oslo.

Gottschalk kan røpe at prisen på Revuelto vil bli offentligjort om kort tid, men at de allerede har flere ordrer på bilen. De første bilene antas å ankomme Norge ved årsskiftet.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn



Denne saken ble første gang publisert 30/03 2023, og sist oppdatert 30/03 2023.

Les også