Kjør mot stjernene i "real time"

Til høsten får du delta i direktesendte billøp hjemme i sofaen.

Publisert Oppdatert

Tenk deg at du står på startstreken i sentrum av Monaco, flankert av Lewis Hamilton og Felipe Massa. Motorene hyler og publikum jubler.

Dette er en våt drøm for de fleste bilinteresserte - og nå kan den bli virkelighet, iallfall virtuelt.

GPS-basert

Det nederlandske firmaet iOpener Media har tatt patent på et GPS-basert system som gjør det mulig å posisjonere de profesjonelle førerne med 30 centimeters nøyaktighet, og det er kompatibelt med alle eksisterende spillplattformer. Dermed vil du - hjemme i sofaen - kunne kjøre mot dem i "real time"!

Firmaet som har laget denne geniale løsningen, er i forhandlinger med flere spillutviklere, og de regner med å få det første spillet på markedet allerede i september 2008. Det betyr at du kanskje kan delta i Grand Prix på Monza hvis alt går etter planen.

Både simulerte og ekte krasj

Det er selvfølgelig noen problemer med dette systemet også, blant annet at du ikke er fysisk til stede på banen. Det betyr at hvis Hamilton treffer deg på vei inn i en sving, vil det ikke skje noe i den virkelige verden. På dette punktet vil datakraften ta over, og du vil mest sannsynlig fly i veggen, mens den ekte føreren fortsetter løpet. Og så vil du få se et simulert krasj, før du ender opp tilbake på banen, en god del sekunder etter de andre!

Skjer det derimot en kollisjon i det ekte løpet, vil dette selvfølgelig skje på din skjerm også. Flaggvaktene vil vifte med det gule flagget, og du må ta det rolig til det har blitt ryddet opp.

Bowling og snowboard

iOpener Media melder at teknologien slett ikke er begrenset til bilsport - etter hvert vil det bli mulig å utfordre proffene "der og da" i alt fra bowling til snowboard og offshore-racing.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning