- Jeg trenger litt hjelp

Boksen som sier fra, når du ikke kan.

Publisert Oppdatert

Neo-Trac fra logistikk- og bildelsprodusenten Unipart er en liten, svart boks med innebygd GPS-mottaker og GSM-telefon, som installeres i bilen og kobles til bilens styringsenhet. Om bilen blir stjålet, kan politiet spore den opp for å hente den tilbake - eller finne korteste vei til den for avskjære tyven, om bilen er på veien. Når politiet ligger på hjul, kan de sende en kode til bilen for å stoppe motoren momentant.

Unipart jobber nå med den neste oppgraderingen av systemet: Dersom du kolliderer, velter eller kjører ut med bilen, registreres de brå endringene av hastighet av en bevegelsessensor i den svarte boksen. Deretter ringer boksen opp Neo-Tracs operasjonssenter og legger igjen en melding om at du trenger assistanse, med nøyaktig posisjonsbeskrivelse. Folket på operasjonssenteret kontakter deretter nærmeste nødtelefonsentral med de opplysningene som boksen har gitt dem, og gir ordre om utrykning. Det kan være greit når du ligger bevisstløs, opp-ned i en kald elv&

Men denne utvidelsen er fortsatt et stykke unna; først må myndighetene i ulike land enes om en standard for slike nødanrop. Det er forhåpentligvis ikke så langt unna.

TILBAKE TIL HOVEDARTIKKELEN.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning