Ga bort bensin

Alle mann til pumpene! Gratis bensin fikk oslofolk til å stille seg i lange køer.

At enkelte, som Mercedes CL-en på bildet, prøvde seg på snarveier førte ikke til mindre kaos.

At enkelte, som Mercedes CL-en på bildet, prøvde seg på snarveier førte ikke til mindre kaos. Foto: Foto: Pål André Skogen

Publisert Oppdatert
Det har skjedd tidligere at det står 0 kroner literen på skiltet, men da har det stort sett blitt begrunnet med en teknisk feil.

Det har skjedd tidligere at det står 0 kroner literen på skiltet, men da har det stort sett blitt begrunnet med en teknisk feil. Foto: Foto: Pål André Skogen

Alle har hørt myten om at skotter er verdens gjerrigste folkeslag, men nordmenn stiller kanskje ikke langt etter i rekken.

Shell og 7-Eleven åpnet den første stasjonen i deres nye samarbeid i dag, og i den anledning var alt drivstoff priset til 0,1 øre fra klokken 10.53 til 11.53 onsdag formiddag.

Noen av de fremmøtte hadde allerede stått i kø i en halvtimes tid da Klikk.no kom til stedet tjue minutter før kranene ble åpnet.

Dette førte som ventet til lange køer og treg trafikk i området, men med hjelp fra politiet gikk det likevel overraskende bra. Det var likevel noen som prøvde seg på en "snarvei" inn på stasjonen.

Om det var frekkhet eller dumhet som var årsaken til akkurat det er usikkert, men disse ble pent vinket tilbake og vist til enden av køen noen hundre meter nede i veien.

Reitan fylte tanken

Magnus Reitan, administrende direktør i Reitan Servicehandel og sønn av den mer kjente Odd "Rema-Reitan", var også til stede ved åpningen. Han var tydelig fornøyd med både oppmøtet og det å ha åpnet den første stasjonen.

Førstemann i køen hadde ventet i nesten én time på gratis bensin.

Førstemann i køen hadde ventet i nesten én time på gratis bensin. Foto: Foto: Pål André Skogen

- Jeg har dessverre ikke med meg min egen bil i dag, ler han da Klikk.no spør om han ikke skal fylle en tank. Han stiller villig opp for å hjelpe en heldig kunde som får en ekstremt billig tank med diesel.

Magnus Reitan stilte velvillig opp for å hjelpe kundene. Egen bil hadde han imidlertid ikke med.

Magnus Reitan stilte velvillig opp for å hjelpe kundene. Egen bil hadde han imidlertid ikke med. Foto: Foto: Pål André Skogen

Nytt konsept

Stasjonen på Tåsen i Oslo er den første av i alt 91 stasjoner som skal åpnes i løpet av 2008. I tillegg skal det åpnes 175 stasjoner med det samme konseptet i Sverige og Danmark.

Både Shell og 7-Eleven har store forhåpninger til prosjektet, og direktøren for Shells bensinstasjonsnettverk i Norge, Birger Baisgård, har tidligere uttalt at han tror dette er noe som vil skille disse stasjonene fra konkurrentene.

Det gjenstår å se om dette samarbeidet kan bli noe annet enn alle andre bensinstasjoner i Norge som også har kioskdrift. For 7-Eleven og drivstoff er ikke nødvensigvis en gulloppskrift:

7-Elevens store butikk ved en Uno-X-stasjon på Linderud i Oslo hadde ikke dørene åpne så lenge før den gikk dukken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning