Ford F-150 Lightning 

Fords digre elektriske pickup kommer til Norge

Norge blir første land utenfor Nord-Amerika der du kan bestille Ford F-150 Lightning.

<b>TIL NORGE:</b> Ford F-150 Lightning ble nylig avduket på Grefsenkollen med brask og bram. 
TIL NORGE: Ford F-150 Lightning ble nylig avduket på Grefsenkollen med brask og bram.  Foto: Martin Jansen
Publisert

Helt siden Ford F-150 Lightning ble lansert i USA i fjor har Ford Norge jobbet for å få bilen til Norge, for interessen for den digre og elektriske pickupen med sitteplasser til fem personer har vært enorm.

– Jeg har aldri opplevd maken til interesse i løpet av mine 25 år i Ford, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor.

Les også: Her kan du lese Vi Menn Bils førsteinntrykk av Ford F-150 Lightning

Og nå er Fords bønner hørt: F-150 Lightning kommer til Norge med en startpris på 1 183 000 kroner.

Nå vil et begrenset antall kunder i Norge, som første land utenfor Nord-Amerika, få mulighet til å bestille F-150 Lightning. De skal få bilen sin før jul.

<b>PRIS:</b> Estimert veiledende pris for et godt utstyrt Lariat Launch Edition vil være 1 183 000 kroner. 
PRIS: Estimert veiledende pris for et godt utstyrt Lariat Launch Edition vil være 1 183 000 kroner.  Foto: Martin Jansen

– Dette er en av den største begivenhetene i Ford Norges 62-årige historie, sier Berg.

Lynrask

<b>STOLT:</b> Ford Norges administrerende direktør Per Gunner Bergs bønner er hørt. 
STOLT: Ford Norges administrerende direktør Per Gunner Bergs bønner er hørt.  Foto: Produsent

Versjonen som lanseres i Norge vil være helt like og i samme farge. Dette er en femseters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med et Standard Range-batteri på 98 kW utnyttbar energi, har 452 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 1050 Nm. 0 - 100 km/t skal gå unna på under fem sekunder.

Den har også en nyttelastkapasitet på 805 kilo og maksimal hengervektkapasitet på 3492 kilo.

<b>I HEMMELIGHET:</b> F-150 Lightning var på hemmelig fotooppdrag i Norge tidligere i år. 
I HEMMELIGHET: F-150 Lightning var på hemmelig fotooppdrag i Norge tidligere i år.  Foto: Produsent

Den norske varianten kommer med 10-veis elektrisk justerbart førersete og både varme og kjøling i forsetene. Et B&O lydanlegg med åtte høyttalere og en subwoofer som standard.

<b>PLASS:</b> Frunken kan ta 400 liter. Med Pro Power Onbord, kan F-150 Lightning-eiere bruke bilens batteri som strømkilde for å gi strøm til verktøy eller andre elektriske produkter, med inntil 2,3 kW (2300 W).
PLASS: Frunken kan ta 400 liter. Med Pro Power Onbord, kan F-150 Lightning-eiere bruke bilens batteri som strømkilde for å gi strøm til verktøy eller andre elektriske produkter, med inntil 2,3 kW (2300 W). Foto: Produsent

Rekkevidde

<b>RYGGEHJELP FOR HENGER:</b> F-150 Lightning kommer med Fords nye SYNC4 infotainmentsystem og en 15,5 tommers stor berøringsskjerm. Fra denne kan du blant annet få full oversikt over hvor mye vekt du til enhver tid har på lasteplanet med «On-board-Scales». Med Pro Trailer Backup-assistenten blir også rygging med tilhenger langt enklere da du kan overvåke ryggingen fra SYNC-skjermen og manøvrere bil og henger ved hjelp av et eget roteringshjul. Trådløs Apple CarPlay og Android Auto er standard. 
RYGGEHJELP FOR HENGER: F-150 Lightning kommer med Fords nye SYNC4 infotainmentsystem og en 15,5 tommers stor berøringsskjerm. Fra denne kan du blant annet få full oversikt over hvor mye vekt du til enhver tid har på lasteplanet med «On-board-Scales». Med Pro Trailer Backup-assistenten blir også rygging med tilhenger langt enklere da du kan overvåke ryggingen fra SYNC-skjermen og manøvrere bil og henger ved hjelp av et eget roteringshjul. Trådløs Apple CarPlay og Android Auto er standard.  Foto: Produsent
<b>FAMILIEBIL:</b> Med fem seter og den digre frunken kan F-150 lett fungere som familiebil
FAMILIEBIL: Med fem seter og den digre frunken kan F-150 lett fungere som familiebil Foto: Produsent

Rekkevidden til den norgesklare pickupen er i henhold til den amerikanske EPA-målemetoden 240 miles, eller 386 km. EPA-målemetoden er en annen målemetode enn WLTP som benyttes i Norge og resten av Europa. WLTP-rekkevidde blir tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Bilene som kommer til Norge vil være skreddersydd for vårt strømnett, og F-150 Lightning skal kunne lades fra 15 til 80 prosent på 39 minutter med en 150 kW DC hurtiglader.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn.

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2023.

Les også