David Coulthard i Mumbai

Fikk fartsbot i F1-bil

David Coulthard og teamet hans må betale nesten 170.000 kroner etter at han brøt fartsgrensen under et oppvisningsløp.

OVERIVRIG: Slike piruetter førte til slutt til at motoren ble overopphetet.

OVERIVRIG: Slike piruetter førte til slutt til at motoren ble overopphetet. Foto: Foto: AP

Publisert Oppdatert

Den tidligere F1-stjernen David Coulthard var på besøk i India for å promotere et mulig F1-løp der. 50 000 tilskuere hadde samlet seg for å overvære oppvisningsrunden, som også gikk over en av Mumbais broer.

Teamet hadde på forhånd betalt nesten 250.000 kroner for å dekke opp tapte bom-inntekter, samt 170.000 kroner i depositum dersom noe skulle skje med broa.

Ifølge den engelske avisen The Sun, hadde han før løpet spøkt med at han hadde planer om å gi full gass på det nesten fem kilometer lange strekket, da han ikke hadde noen planer om å kjøre i Mumbai igjen. Det viste seg i ettertid at han ikke spøkte likevel...

Han hadde fått tillatelse til å doble den vanlige 50-grensen, men ifølge Coulthard selv var det vanskelig å ikke kjøre fortere enn 100 kilometer i timen. F1-føreren klarte nemlig ikke å tøyle seg, og hadde en toppfart på rundt 260 km/t.

Les også:

Denne dama vil til F1

Norsk stjerne i USA

- Jeg prøvde å anslå når jeg hadde 100 km/t, men det er ikke noe speedometer i bilen. Jeg har kjørt i over 300 km/t i hele karrieren min, så jeg beklager hvis jeg brøt fartsgrensen, skal skotten ha sagt i ettertid.

Enden på visa var at Mumbais myndigheter ikke vil betale tilbake de 170.000 kronene Red Bull-teamet hadde betalt i depositum, da de mener avtalen ble brutt.

Det var ikke bare myndighetenes tålmodighet som ble overopphetet. Også bilen ble varmere enn det godt er, da Coulthard tok noen piruetter for mye. - Jeg ville gjerne ha en lenger oppvisning, men banen var litt kort. Da ble jeg litt oppglødd, og overopphetet motoren, sa han.

Les også:

Slik leser du bildekket

Disse bilene kjører best

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning