Tesla Model 3 i Norge

Ser Tesla Model 3 for første gang: - Én ting er dealbreaker

Torjus Mannes (35) fra Oslo reserverte Teslas folkeelbil Model 3 samme dag som den ble avduket i begynnelsen av 2016. I november 2018 fikk han sitte i den for første gang. Det ikke helt sikkert at han kommer til å gjennomføre bestillingen.

Sist oppdatert

Onsdag 14. november viste Tesla for første gang fram folke-elbilen Model 3 fram for norske kunder ved sitt hovedkontor på Skøyen i Oslo.

Det var en liten kø utenfor dørene da Side3 ankom lokalene noen minutter før åpning.

En av de fremmøtte var Torjus Mannes (35) fra Oslo. Han er blant dem som betalte depositumet på 10.000 kroner og reserverte elbilen samme dag som den ble avduket våren 2016.

Over to år senere kan han sette seg inn i bilen for første gang.

<b>HAR RESERVERT:</b> Torjus Mannes reserverte Tesla Model 3 for over to år siden. Men ski-entusiasten er ikke helt sikker på om han kommer til å legge inn en endelig bestilling.
HAR RESERVERT: Torjus Mannes reserverte Tesla Model 3 for over to år siden. Men ski-entusiasten er ikke helt sikker på om han kommer til å legge inn en endelig bestilling.

- Det er en fin bil. Riktig størrelse for meg, og god å sitte i. Så får vi se hvordan den tåler veien, sier Mannes til Side3.

Fin størrelse uten barnevogn

Torjus og partneren har to små barn, og mener størrelsen på Model 3 duger akkurat.

- Det trenger ikke å være en bil for hele livet, men de neste fem årene går nok greit.

Heldigvis er familien snart ferdig med den store barnevogna, som antagelig ville blitt en utfordring å få inn og ut av den relativt smale lasteluka på Model 3.

- Barnevogna trenger vi ikke så lenge til, og det går nok greit med en liten trillevogn. Men det var litt trangt i bagasjerommet, sier Torjus til Side3.

<b>SMAL ÅPNING:</b> Panoramavinduet til Tesla Model 3 fører til at bagasjeluka på elbilen er relativt smal. Men for reservasjonsholder Torjus Mannes er det hvorvidt en kan montere skistativ på bilen som blir avgjørende for kjøp.
SMAL ÅPNING: Panoramavinduet til Tesla Model 3 fører til at bagasjeluka på elbilen er relativt smal. Men for reservasjonsholder Torjus Mannes er det hvorvidt en kan montere skistativ på bilen som blir avgjørende for kjøp. Foto: Lars Wærstad

Skistativ er dealbreakeren

Tesla bekrefter til Side3 at Model 3 leveres kun med glasstak, og det store spørsmålet for Torjus blir hvorvidt det går an å montere takstativ på bilen.

- Tesla sier de ikke vet om en kan feste takstativ ennå. Det er en dealbreaker for meg. Har de skistativ så går jeg nok for den. Ellers får vi se på Model S eller noe annet.

Se hva mer Torjus tenker om Model 3 i videoen i toppen av artikkelen.

Nedenfor kan du se førsteinntrykkene til biljournalist Øyvind Jakobsen etter å ha tatt Model 3 nærmere i øyensyn.

Denne saken ble første gang publisert 15/11 2018, og sist oppdatert 15/11 2018.

Les også