Tesla Model S Shooting Brake

Nå kan du få Tesla som stasjonsvogn

Men du må stå på om du skal ha tak i en. Karosseribyggeren skal bare lage 20 eksemplarer.

Pluss ikon
TESLA MODEL S-HOOTING BRAKE: Slik ser bildesigneren Niels van Roij for seg at en stasjonvogn bygget på Tesla Model S kan se ut.
TESLA MODEL S-HOOTING BRAKE: Slik ser bildesigneren Niels van Roij for seg at en stasjonvogn bygget på Tesla Model S kan se ut. Foto: Niels van Roij Design
Publisert

Mange nordmenn elsker både stasjonsvogner og elbiler, men kombinasjonen er foreløpig ikke å få tak i. De mest populære elbilene her til lands er enten SUV-er, småbiler eller kombier.

I Norge er Tesla kjent for sine langdistansebiler med god bagasjeplass. Mange kunne nok ha ønsket seg at den amerikanske produsenten også laget stasjonsvogner.

Det er ingenting som tyder på at Tesla tenker i de baner, men det gjør den nederlandske bildesigneren Niels van Roij.

Hans verksted og studio ligger i London, og designeren har nå annonsert at han skal bygge 20 stasjonsvogner basert på Model S.

Dessverre har vi bare designskisser å vise til. Offisiell lansering skal bli i begynnelsen av mars 2018.

GODT MED PLASS: Det er allerede rundt 800 liter med bagasjeplass i en Model S. Ombygd til stasjonvogn økes antagelig plassen ytterligere.
GODT MED PLASS: Det er allerede rundt 800 liter med bagasjeplass i en Model S. Ombygd til stasjonvogn økes antagelig plassen ytterligere. Foto: Niels van Roij Design

Det er den nederlandske bilsamleren Floris de Raadt som er initiativtaker til prosjektet. Bilene er i praksis ombygde Model S. Fokuset for ombyggingen har vært «premium design kombinert med lave ombyggingskostnader for å gjøre bilene tilgjengelig for en større gruppe connoisseurer», skriver van Roij på sin offisielle nettside.

Det er nå mulig å bestille bilen mot et depositum. Prisen er ikke kjent.

IN PROGRESS: Selve ombyggingen gjøres av verkstedet RemetzCar i Amsterdam,
IN PROGRESS: Selve ombyggingen gjøres av verkstedet RemetzCar i Amsterdam, Foto: Niels van Roij Design

Selve ombyggingen gjøres av verkstedet RemetzCar i Amsterdam, som er kjente for å bygge om dyre biler til enda dyrere biler.

Nettsiden Motor Authority tror Model S som stasjonvogn kan ha mye for seg.

Model S er ingen stygg bil, så en lav taklinje bakover og en mer vertikal bakluke vil antagelig se helt riktig ut.
Motor Authority

Van Roij og RemetzCar er ikke de eneste som bygger om Model S til stasjonvogn.

Oppstartsbedriften QWest Norfolk jobber også med et liknende prosjekt. YouTube-kanalen Full Charged var nylig å besøkte verkstedet:

Denne saken ble første gang publisert 14/12 2017.

Les også