VOLKSWAGENS FOLKELIGE ELBIL

Elbilen som kan endre hele styrkeforholdet i markedet

Den første versjonen av Volkswagens nye elbil får en startpris under 330 000 kroner.

Pluss ikon
I NORGE: En kamuflert versjon av elbilen ID.3 kan nå beskues på Aker Brygge
I NORGE: En kamuflert versjon av elbilen ID.3 kan nå beskues på Aker Brygge Foto: NTB
Publisert

I første omgang dreier det seg om spesialmodellen ID.3 1ST. Produksjonen starter i november og utleveringer starter i midten av 2020, ifølge VW.

- Spesialmodellen får en svært attraktiv startpris under 330.000 kroner. Den vil være komplett utstyrt for det norske markedet med blant annet varmepumpe, adaptiv cruise-control, navigasjon, full-LED frontlys, 18-tommers lettmetallfelger og oppvarmet ratt, seter og frontrute, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått tildelt en av de største andelene av bilene fra denne første ID.3 serien, sier Edvardsen-Eibak.

Det totale volumet fra fabrikken for ID.3 1ST-serien er satt til 30 000 eksemplarer, ifølge VW. Den kommer med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto) og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. Når produksjonen av ID.3ST er ferdig, skal det også produseres andre versjoner av ID.3.

En kamuflert versjon av bilen kan nå beskues på Aker Brygge frem til 25. august. Verdenspremieren på den nye elbilen er lagt til Frankfurt-utstillingen i september. Da vil også de endelige prisene være klare.

Denne saken ble første gang publisert 21/08 2019.

Les også