ELEKTRISK SUV FRA FORD

Nå kan du sikre deg plass i køen for Fords elektriske SUV

Fords elektriske SUV skal ha en rekkevidde på 600 kilometer.

Pluss ikon
<b>MUSTANG:</b> Den elektriske SUV-en skal være Mustang-inspirert.
MUSTANG: Den elektriske SUV-en skal være Mustang-inspirert. Foto: Ford
Sist oppdatert

Fords Mustang-inspirerte og helt elektriske SUV kommer neste år.

- Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

LES OGSÅ: Fire gode termoskjøp

Rekkevidde på 60 mil

Elbilen skal ha en rekkevidde på 600 kilometer i henhold til den nye målemetoden WLTP.

- Fords nye elbil skal være et reelt alternativ for alle dem som i dag opplever at mange av elbilene på markedet må lades for ofte til at de i praksis er et godt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Dette vet vi er en god nyhet som norske kunder vil sette pris på.

Har åpnet for forhåndsbestilling

Allerede nå kan du sikre deg fortrinnsrett til å bli en av de første eierne av bilen på Fords hjemmeside.

- Samtidig bidrar Ford til å bygge opp en infrastruktur og andre digitale løsninger som vil gjøre bruken av både denne og fremtidige elbiler og hybridbiler enda mer attraktive enn de er i dag, sier Berg.

LES OGSÅ: Ford kommer med 7-seters ladbar hybrid

Det skal blant annet bygges et nettverk med 400 Ionity-ladere med CCS-standard og 350 kW-kapasitet langs motorveier i Europa i løpet av 2020.

Investerer 100 milliarder kroner

Ford hevder at de skal investere mer enn 100 milliarder kroner i elektrifisering, og vil lansere en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volt hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk.

Ifølge Ford Norge så deltar den norske divisjonen aktivt i utviklingen av de elektrifiserte nye modellene

Fremtidens løsninger

Den elektriske SUV-en er den første modellen fra Ford Team Edison. Teamet skal de neste årene utvikle en rekke elektrifiserte Ford-modeller for det globale markedet.

LES OGSÅ: Test av Fitbit Inspire HR - lite og enkelt aktivitetsarmbånd

- Norske kunder er kanskje de mest erfarne elbilkundene i verden. I tillegg har vi et svært skiftende klima. Dette gir verdifull kunnskap som Ford tar med seg når vi nå for alvor satser på fremtidens løsninger. Ford Motor Norge har også samarbeidet tett med Team Edison som har gjort en rekke undersøkelser og studier i Norge. Vi er dypt involvert i utviklingen av Fords elektrifiserte biler, sier Berg.

Denne saken ble første gang publisert 02/04 2019, og sist oppdatert 02/04 2019.

Les også