Consumer reports:

Dette er de beste bilene

En rykende fersk rapport gir deg svaret: Her er de beste - og verste - bilene du kan kjøpe.

Foto: Haakon Førde

Publisert Oppdatert

Hvert år lager amerikanske Consumer Reports en liste basert på undersøkelse av forskjellige bilers kvalitet. Totalt 33 bilmerker er med på denne kvalitetsundersøkelsen i år. 1,4 millioner bileiere har fortalt om sine erfaringer.

Ikke overraskende er det mange japanske helt på topp. Helt øverst finner vi Toyota USA-merke Scion, foran Honda og Toyota. Japanerne fortsetter dominansen nedover på lista.

Japansk dominans

På fjerdeplassen finner vi Nissans lukusmerke Infiniti, ettterfulgt av Acura ( Hondas luksusmerke) på femte, Mitsubishi på sjette og Lexus på sjuende.

Deretter kommer endelig et ikke-japansk merke, nemlig Hyundai på sjuendeplass.

Vi har testet Hyundais nye luksus-SUV - les mer her.

Beste europeer

Dette er en fjær i hatten for Hyundai som dermed puster Lexus i nakken.

Beste europeiske bil er Porsche, hårfint foran Saab som slår landsbroder Volvo med hele syv plasser. Men Volvo kan til gjengjeld trøste seg med at de banker både Mercedes, Audi og BMW.

Amerikanerne sliter

De merkene som har klatret mest på årets liste er Saab og Porsche, mens Mini er det merket som har falt mest.

Verdens minste familiebil: Les testen av Mini cabrIolet her.

At amerikansk bliindustri sliter, er ikke så veldig vanskelig å forstå. Det er bare å titte på de seks siste plassene på denne lista. Ikke noe å sprette sjampisen for, akkurat. Man behøver i alle fall ikke lure på om det er amerikanske produsenter som har bestilt denne undersøkelsen, for å si det slik.

For å se den komplette listen, klikk her:

Vi du fordype deg ytterligere i denne testen, og ha flere detaljer om testresultatene, bruker du linken nedenfor.

For mer informasjon fra Consumer Reports, klikk her.

Ikke overrasket

Brooms bilekspert Benny Christensen har følgende kommentar til dette:

- Jeg må vel innrømme at jeg ikke blir veldig overrasket. Men det er likevel interessant å se hvor stor den japanske dominansen er. Dessuten at de europeiske premiummerkene havner såpass langt ned på en slik liste.

- Det skuffer litt. Det kan nok ha en sammenheng med at disse bilene er relativt sett dyre i USA, og at kundene derfor har ekstra store forventninger. Men likevel er det noe BMW, Audi og Mercedes så absolutt må ta på alvor.

Store utfordringer

- Hva med de amerikanske merkene?

- Jeg hadde ikke ventet å finne dem helt på topp, men dette er verre enn fryktet. At de så til de grader blir slaktet på hjemmebane må være en tankevekker. Beste amerikanske merke er Mercury først på en tiendeplass. Og de seks nederste plassene går til amerikanske

- Det viser at det ikke bare er økonomien som er problemet. De amerikanske merkene har også andre store utfordringer, og punkt en må være å lage biler som eierne faktisk er fornøyd med, sier Benny.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning