X-Games:

Der rally er kult

Rallysporten har et annet image i USA enn i Norge. I helgens X-Games gikk Travis Pastrana helt til topps.

Foto: Foto: ESPN Images

Publisert

Foto: Foto: ESPN Images

Rallysporten sliter ikke akkurat med noe harry-stempel i USA, der den har tatt ekstremsportkonkurransen X-Games med storm. Rally Car Racing, som de kaller det i USA, ble kjørt på Home Depot Stadium finaledagen, og det var X-Games-legenden Travis Pastrana som gikk helt til topps på det som vanligvis er hjemmebanen til David Beckham.

Pastrana, som fokuserer mer og mer på rally etter en fantastisk karriere på to hjul, dediserte seieren til avdøde Colin McRae som også har deltatt i X-Games tidligere.

Pastrana var ganske overlegen i finalen hvor han slo ut Subaru-kollega Tanner Foust, som i tillegg til å være en av USAs beste rallyførere også er blant de aller beste amerikanerne i drifting. Foust blir nok enda mer kjent de neste årene da han skal være en av programlederne i den amerikanske utgangen av Top Gear.

Kjente navn

Andre interessante navn i rallykonkurransen var DCShoe-eier Ken Block, briten Niall McShea som ikke klarte å danke ut amerikanerne og BMX-proffen Dave Mirra. Og som vanlig var nesten alle sponset av "trendy varemerker" som Red Bull, Rockstar Energy, Monster Energy, No Fear, Alpinestars, NOS Energy Drink og Oakley.

I X-Games var det for øvrig ikke bare rally på programmet, men også flere konkurranser innenfor motocross, skateboard og BMX.

I Skateboard street-finalen gikk MTV-yndlingen Ryan Sheckler helt til topps, mens norsk Andre Villa ble slått ut i kvartfinalen i FMX.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning