Blackvues budsjettmodell har fått samme designet som toppmodellen, men den mangler Wi-Fi. Dette gjør at du ikke kan se opptaket ditt direkte. På den andre siden er den rigget med skikkelig GPS, som stort sett henger med i svingene.

Rent mekanisk skal modellen festes med dobbeltsidig tape, så her gjelder det å treffe riktig første gangen. Selve kameraet kan roteres i holderen, dermed er det en smal sak å justere bildet riktig. Her følger det med skikkelig kabeloppheng, slik at du får sneket ledningen langs frontruta.

Gjennom testperioden gjorde den jobben uten å plunder. Den slo seg på når vi startet bilen, for så å gå over til «Park Mode» ved stans. Det som kan være på kanten til irriterende er lyskildene på kameraet. Her blir det både rødt, og gult og blått, noe som oppleves masete og forstyrrende. Den medfølgende programvaren gjør det enkelt å navigerer i opptakene i etterkant.

Tekniske data BlackVue DR380G-HD

  • Opptak: HD 1280x720, 2.0 mp Cmos-sensor, 120-grader vidvinkel, H.264 MOV
  • Lagring: SD
  • Vekt: 86 gram
  • Annet: Innebygget mikrofon og høyttaler, G-sensor, GPS, opptil 32 gb minnekort, LED (lys)
=

SMART: Her må du laste ned Blackvues egen programvare for å få full oversikt over opptakene dine. Programvaren skiller automatisk mellom hendelser, vanlig kjøring og parkering. FOTO: Terje Haugen

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Blackvue
Pris 2299

Konklusjon

Blackvue DR380G-HD er en fin budsjettmodell som passer fint til daglig bruk, samtidig som det har en haug med avanserte instillinger på lur. Har du først montert det på egnet sted, gjør den lite ute av seg i det daglige, selv om den tar litt plass. Bildekvaliteten er overbevisende.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!