Det er på tide å legge om til vinterdekk. Hvis du er usikker på hvilke dekk du skal velge, kan du ta en titt på vår test av piggfrie dekk.

Er du i tvil om hvilket dekk du trenger, så sjekk årets store tester av piggdekk og piggfrie dekk.

Prissjekk på de beste dekkene

Utvalget av dekk i denne prissjekken er også gjort på bakgrunn av årets dekktester. Alle dekkene i oversikten har fått betegnelsen "Anbefales på det sterkeste" av vårt testteam.

Det betyr at det er gode dekk, som gir deg de egenskapene du trenger gjennom en tøff vinter. Det er forskjell på egenskapene til dekkene, så les testen før du bestemmer deg. Dekk som skal brukes på Finnmarksvidda trenger andre kvaliteter enn de som skal brukes i Oslo.

Når du har bestemt deg for hvilke dekk du skal ha, gjelder det å finne rett sted å handle. Dette er viktig, da det er store penger å spare. Vår prisundersøkelse viser at det er 2326 kroner (piggfrie dekk) og 2685 kroner (piggdekk) i forskjell fra billigste til dyreste butikk.

Prisene gjelder dekk i dimensjonen 205/55-16, som er en gjengs dimensjon for veldig mange av bilene som ruller på norske veier.

Alle prisene i tabellen over er for fire dekk, inkludert montering på felg og balansering. Vær oppmerksom på at enkelte forhandlere kan ta ekstra betalt for dette, og da blir prisen fort 500 kroner høyere enn først antatt.

Del

Vinterdekk Dekk Test Dekktest=

MED PÅ KJØPET: Husk å sjekke totalprisen, noen av dekksenterene tar nemlig ekstra betalt for omlegging og balansering. © Lasse Allard

Ring rundt

Vi har hentet inn priser fra syv forskjellige forhandlere rundt om i landet.

Disse er fordelt på én forhandler i hver av følgende byer: Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø. I Oslo-området har vi valgt ut tre forskjellige forhandlere.

Ikke overraskende

Akkurat som de to siste års prissjekk, og som i årets prissjekk på sommerdekk, er det dekkbaronen Tommy Sharifs butikk på Skedsmokorset som har de billigste dekkene.

Vi vil riktignok anbefale alle som vil handle dekk hos Sharif Dekksenter å dra direkte til hans lokaler på Skedsmo. I år, som i fjor, kommer vi ikke gjennom på telefonen enda vi står på vent i opptil én time.

Ikke alle forhandlere fører alle merker, men de fleste har likevel de mest populære dekkene. Hvis ingen av disse butikkene er i nærheten av der du bor, vil vi anbefale deg å ta en ringerunde til dine nærmeste forhandlere og spørre om pris. Det kan spare deg for mange tusen kroner.

Har du tips til andre steder hvor man får kjøpt billige dekk? Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet.

Les også:

Årets beste piggfrie dekk

Årets beste piggdekk

Slik bytter du dekk på bilen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!