Å bruke en nødjekk er ustabilt. Derfor er det best å bruke en stabil garasjejekk på et område du kan jobbe i fred og ta den tiden du trenger. Alt du trenger er en god jekk, et par hansker, instruksjonsboka og godt humør.

Slik gjør du det

- Selv om du eier en god og stabil jekk, må du alltid ta sikkerhetstiltak. Opphold deg aldri under bilen når du bruker jekken, sier Marius Brændshøi, mekaniker og daglig leder i Sentrum bilverksted AS.

I videoen over forklarer Brændshøi hvordan du bruker en garasjejekk og hvilke sikkerhetstiltak som er viktig å ta.

Derfor må du kunne dette

Det er viktig å sjekke at mønsteret i dekkene er dypt nok og skifte dekk dersom det ikke er tilfelle. Å kunne bruke en jekk er viktig.

- Dersom hjulene er for slitt så mister hjulene evnen til å drenere vekk vann. Dersom du kjører med dekk som ikke er gode nok får du et dårligere veigrep og det er større sannsynlighet for at ulykken skulle skje, sier seniorrådgiver Morten Johansen i Trygg trafikk.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!