Kort sagt:

+ Komfort

+ Design

+ Luksus

+ Sikkerhet


- Høy pris

- Ikke veldig miljøvennlig

- Treg automat

Nye Mercedes E-klasse er kåret til en av verdens vakreste biler. E-Coupé er enda vakrere. Men kanskje vakrest av dem alle er E-Cabriolet, det heteste alternativet for de som liker vind i håret.

Kjøreegenskaper: 5

Som vanlig leverer Mercedes kjøreegenskaper på det trygge. Veldig spennende er det ikke, men det er veldig udramatisk. Man kan holde solid fart i svingene takket være det gode veigrepet de brede dekkene gir.

Akkurat som E-Coupé, er kabrioleten mer en cruiser enn en sportsbil. Det er en bil som gir deg følelsen av tyngde og robusthet, og den er absolutt mer komfortabel enn sportslig i opptredenen.

For de som søker forutsigbarhet og komfort er dette et av de aller beste alternativene på markedet. Søker man derimot sportslige egenskaper ville vi valgt noe annet.

Motor: 4

Økonomisk, sterk og miljøskånende, hevder Mercedes at den nye 200 CGI BlueEfficiency-motoren skal være. Navnet "2 00" lyver litt, for man skulle tro det dreide seg om en toliters motor. Men nei, under panseret sitter en 1,8 liters bensinmotor med pustehjelp fra en turbo - noe som resulterer i 184 hk på topp, og 270 Nm fra greie 1800 o/min.

Motoren er ikke blant de gjerrigste på markedet, spesielt ikke med automatkassa med kun fem trinn som sitter i vår bil. Motoren er riktignok kultivert og har et bredt register som gjør den lettkjørt.

Turbomotoren gjør en god jobb i E-Cabriolet, men vi synes den kunne vært snillere på forbruket. Den er oppgitt til 0,79 l/mil på blandet kjøring, noe som tilsvarer et utslipp av CO2 på 185 gr/km. Det skal nevnes at 200 CGI også er å få med start/stopp-system, men kun i kombinasjon med manuelt gir.

Solemskogen 16062010 MB E 200 Cab=

SOLID: Mercedes leveres kjøreegenskaper på det trygge. Veldig spennende er det ikke, men derimot veldig udramatisk. © Egil Nordlien HM Foto

Tekniske data: Mercedes E 200 CGI Cabriolet, 2010

Motor:

R4, 1796 ccm

Girkasse:

Femtrinns automat

Effekt:

184 hk v/5200 o/min.

Dreiemoment:

270 Nm v/1000 o/min.

Forbruk:

0,79 l/mil

CO2-utslipp:

185 g/km

0-100 km/t:

8,6sek.

Toppfart:

231 km/t

Lengde:

4698 mm

Bredde:

1786 mm

Høyde:

1398 mm

Bagasjerom:

300-390

Egenvekt:

1685 kg

Pris:

756 000 kr

Ytelser: 4

Turbomotoren skuffer oss litt når det kommer til ytelsene. Den lurer oss også litt, da det jevne, seige draget tar bort en del av fartsopplevelsen. Mercedes lover, uten at det kjennes slik ut, 0-100 km/t på 8,6 sekunder, noe som er respektabelt i forhold til konkurrentene.

At bilen er raskere med automat enn med manuell stiller vi oss noe undrende til. Vi opplever automatkassa med fem trinn som komfortabel og solid, men på ingen måte sportslig. Den er tregere enn de mest moderne automatkassene på markedet i dag, og vi skulle gjerne sett syvtrinns-kassa Mercedes leverer i andre modeller.

Eksteriør: 6

Da siste generasjon E-klasse kom i 2009 var det mange som mente dette var verdens vakreste bil. Det tok litt tid å bli vant med den litt kantede designen, men bilen vokste på oss og det er etter hvert ingen tvil om at Mercedes har truffet godt med designen.

Coupé- og kabrioletvaritantene er etter vår smak enda vakrere. Det mest positivte er hvordan Mercedes har tatt med seg designen over fra en så stor familiebil som E-klassen er, til disse modellene og truffet så godt med resultatet. Noe de ikke gjorde med gamle CLK.

Kabrioleten tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og vi får stadig høre at bilen er flott å se på. At bilen er utstyrt med AMG-sportspakke bidrar selvfølgelig til dette.

Solemskogen 16062010 MB E 200 Cab=

PÅKOSTET: Interiøret holder høy standard og gir en påkostet følelse. Noe det i realiteten også er. © Egil Nordlien HM Foto

Interiør: 5

Mercedes kan dette med interiør, vår kabriolet er ikke et unntak. Ergonomien er på topp og det hele virker påkostet og godt sammenskrudd.

AMG-pakken inkluderer elementer i interiøret som velurmatter, sportspedaler, sportsratt, girhendler på rattet, og sportsseter i meget autentisk kunstskinn.

Kabrioleten er som mange av Mercedes' andre åpne modeller utstyrt med airscarf. Dette er en vifte som blåser varm luft ut fra nakkestøtten, så slipper man å bli stiv i nakken om det er kjølig ute.

Med et tastetrykk kan også vindskjermen mellom baksetene heves og senkes, og sørger for at det blir mindre trekk i kupeen.

Komfort: 5

Komforten er Mercedes kanskje sterkeste kort mot konkurrentene, og kabrioleten blant de aller beste på dette. Fjæringskomforten er i ypperste klasse, ulyder finnes ikke og listen over teknologiske hjelpemidler er lang som en god sommer.

I en tid der de fleste sverger til ståltak på sine kabrioleter, har Mercedes valgt stofftak i E-cab. Stofftaket har sine fordeler, men også sine ulemper. Stofftaket holder ikke like mye av støyen ute når man har taket på, men når det er foldet ned stjeler det heller ikke like mye plass i bagasjerommet. Stofftaket veier også en del mindre.

Solemskogen 16062010 MB E 200 Cab=

SEIG: Turbomotoren gir E-Cabriolet respektable ytelser, men kunne vært gjerrigere på forbruket. © Egil Nordlien HM Foto

Sikkerhet: 5

Akkurat som E-Coupé er ikke kabrioleten kollisjonstestet av EuroNCAP. Men Mercedes slurver ikke med sikkerheten, og er vi sikre på at dette er en sikker bil å ferdes i.

E-klasse ble på sin side kollisjonstestet tidligere i år med overbevisende resultat. Fem av fem stjerner og god allround score i alle kategorier.

Sikkerhetsutstyret har vi ikke noe å si noe på, da det meste av den beste teknologien er på plass.

Pris/utstyr: 4

Med dieselmotor underpanseret har E-cab en startpris på 574 000 kroner. Vil man ha bensinmotoren vi testet, koster den fra 596 500 kroner.

Det koster å være kar, og E-cab blir fort dyrere etter hvert som man krysser av på utstyrslista. Testbilen var riktignok fullstappet med ekstrautstyr, noe som resulterer med at totalprisen lander på hele 756 000 kroner.

Solemskogen 16062010 MB E 200 Cab=

LEKKERBISKEN: Mange vil nok si seg enig at dette er en av verdens vakreste biler. © Egil Nordlien HM Foto

Les hele saken
Lexus IS250, BMW 3-serie og Audi A5, er de argeste konkurrentene, og i et selskap som dette sier det seg selv at produktet må være bra for å være med i kampen om kundene. At Mercedes har laget en bra bil vanker det liten tvil om, og den skiller seg fra de andre med sin meget gode komfort.

Alle disse fire kabrioletene er kostbare biler, og det er nærmest fantasien som setter grenser for hva man vil utstyre de med. Testbilen var som nevnt utstyrt med det grommeste utstyret Mercedes kan by på, og koster også deretter. 756 000 kroner er mye, men så får man også en av markedets mest elegante og komfortable kabrioleter.

">

Spesifikasjoner

Produsent Mercedes-Benz
Pris 756000

Konklusjon

Kabrioletvariantene av Lexus IS250, BMW 3-serie og Audi A5, er de argeste konkurrentene, og i et selskap som dette sier det seg selv at produktet må være bra for å være med i kampen om kundene. At Mercedes har laget en bra bil vanker det liten tvil om, og den skiller seg fra de andre med sin meget gode komfort.

Alle disse fire kabrioletene er kostbare biler, og det er nærmest fantasien som setter grenser for hva man vil utstyre de med. Testbilen var som nevnt utstyrt med det grommeste utstyret Mercedes kan by på, og koster også deretter. 756 000 kroner er mye, men så får man også en av markedets mest elegante og komfortable kabrioleter.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!