Luksus-SUV

Mer sporty Bentley-SUV

Luksus-SUV-en Bentley Bentayga kommer i mer sportslig utgave. 

Pluss ikon
<b>SPORT:</b> Bentayga S skal ha et mer dynamisk understell rettet mot sport enn de andre Bentayga-modellen. 
SPORT: Bentayga S skal ha et mer dynamisk understell rettet mot sport enn de andre Bentayga-modellen.  Foto: Produsenten
Publisert

Bentley Bentayga kom på markedet for første gang i 2016 - i segmentet for de mest luksuriøse SUV-ene. Segmentet består av biler som Rolls-Royce Cullinan, Lamborghini Urus, Aston Martin DBX og Mercedes-Maybach GLS.

Les også: De store SUV-ene er råere enn noensinne

De har til felles at de er fylt opp med all tenkelig luksus - i kombinasjon med høy bakkeklaring, god plass, firehjulstrekk og mange, mange hestekrefter.

Nå lanserer Bentley en S-utgave av Bentayga. Som konsernslektning Porsches GTS-modeller, skal S-utgaven være det mest sportslige alternativet.

Den inngår i en SUV-familie som fra før av består av en 450-hesters plug in-hybrid, en fireliters turbo-V8, og toppmodellen Speed som har en 6,0-liters V12-motor som produserer 635 hestekrefter og 900 Nm.

Les også: Vi har testet Bentley Bentayga Hybrid

Bentayga S er utrustet med en 4,0-liters twinturbo V8 som utvikler 550 hestekrefter og et dreiemoment på 770 Nm. 0-100 km/t skal den greie på 4,5 sekundet og toppfarten er 290 km/t. Ytelsene er det samme som den vanlige V8-modellen, men S-versjonen er utstyrt med nyutviklet sportseksos og sportsunderstell.

Elektronisk styrte stabilisatorstag (Bentley Dynamic Ride) er standard. Stagene drives av et 48-system, og kan i løpet av tre tidels sekund reagere med opptil 1300 Nm for å motvirke krengning. Luftfjæringen, styringen, torque vectoring-systemet og den elektroniske stabilitetskontrollen er også justert mot det sportslige.

Norske priser blir klare i løpet av juni 2021.

<b><P CLASS=MSONORMAL>LUKSUS:</b> Luksuriøst interiør inkluderer ny fargesplitt med Alcantara-elementer.<p class=MsoNormal> 

LUKSUS: Luksuriøst interiør inkluderer ny fargesplitt med Alcantara-elementer.

  Foto: Produsenten

<b><P CLASS=MSONORMAL>V8:</b> S-versjonen kommer med nyutviklet sportseksos. 

V8: S-versjonen kommer med nyutviklet sportseksos.  Foto: Produsenten

<b>RØSLIGE DIMENSJONER:</b> 22-tommers felger med design som kun tilbys S-versjon. 
RØSLIGE DIMENSJONER: 22-tommers felger med design som kun tilbys S-versjon.  Foto: Produsenten
<b>SYVSETER:</b> Bentayga S tilgjengelig med fire, fem eller syv seter.
SYVSETER: Bentayga S tilgjengelig med fire, fem eller syv seter. Foto: Produsenten

Denne saken ble første gang publisert 28/05 2021.

Les også