Den årlige amerikanske tilfredshetsundersøkelsen kartlegger bilkjøpernes forventninger til bilmerkene, og over 1500 bilkjøpere har besvart spørsmål om følgende sju temaer; kvalitet, sikkerhet, ytelser, verdi, drivstofføkonomi, design/stil og teknologi/innovasjon.

Som i fjor troner Toyota på topp. Med sine 145 poeng er Toyota hele 25 poeng foran neste merke på listen, Ford. Honda kaprer tredjeplassen med 109 poeng - 16 ned fra i fjor.

Tesla er årets klatrer

Mest oppsiktsvekkende er resultatet for den nokså ferske bilprodusenten Tesla. Tesla er "årets klatrer" på listen med en økning på hele 41 poeng fra i fjor. 88 poeng holder til en femteplass totalt.

Subaru har også meget stor framgang (40 poeng) og kaprer en sjetteplass på listen med sine 87 poeng. Deretter følger Mercedes-Benz, Volvo, Cadillac og BMW på tiendeplass.

Audi, Volkswagen og Nissan klatrer også på listen. Audi og Nissan deler 13.-plassen med 54 poeng (opp henholdsvis 9 og 12 poeng), mens Volkswagen legger på 15 poeng fra i fjor og ender på 18. plass. Plassen bak Toyota-eide Lexus.

Tesla Model S vintertest langtest Oslo Gol Beitostølen Valdresflya Lillehammer hurtiglade elbil=

ÅRETS KLATRER: Tesla er bilmerket som klatrer mest på listen. 41 poeng mer enn i fjor og 88 poeng totalt holder til en femteplass. © FOTO: Petter Handeland

Land Rover dårligst

Nederst på listen ligger Land Rover med kun fire poeng, mens premium-produsenter som Maserati, Jaguar og Rolls-Royce kun scorer 8, 9 og 11 poeng.

Mini og Mitsubishi er neppe fornøyd med kun 21 poeng.

Tesla = teknologi. Volvo = sikkerhet

Ikke overraskende har bilkjøperne store forventninger til Toyota når det gjelder kvalitet og drivstofføkonomi. At Tesla er topper på teknologi/innovasjon og at Volvo scorer best på sikkerhet, er heller ikke overraskende.

De tre tyske premium-produsentene Audi, BMW og Mercedes scorer best på design/stil.

Bildet klarer ikke å fange opp hvor bratt det er her, men vi balanserer på grensen av hva instruksjonsboken sier bilen skal klare uten å velte.=

NEDERST: Land Rover scorer dårligst i undersøkelsen med fire poeng. 141 poeng mindre enn Toyota. © FOTO: Geir Svardal

Resultat:

Best

Dårligst

1. Toyota, 145 poeng

2. Ford, 120 poeng

3. Honda, 109 poeng

4. Chevrolet, 105 poeng

5. Tesla, 88 poeng

6. Subaru, 87 poeng

7. Mercedes, 82 poeng

8. Volvo, 80 poeng

9. Cadillac, 78 poeng

10. BMW, 73 poeng

1. Land Rover, 4 poeng

2. Maserati, 8 poeng

3. Jaguar, 9 poeng

4. Rolls-Royce, 11 poeng

5. Scion, 17 poeng

5. Ram, 17 poeng

7. Mini, 21 poeng

7. Mitsubishi, 21 poeng

9. Infinit, 22 poeng

10. Jeep, 23 poeng

Les også:

Skoda skreddersydd for Norge

Ser du hvorfor dette er ulovlig?

De 15 billigste stasjonsvognene

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!