Lyktene er en viktig del av en bils design, og derfor også en viktig gjenkjennelsesfaktor. Det var nok lettere å plukke ut en bilmodell på lyktene i gamle dager, men fortsatt er det mulig å dra kjensel på et "design-gen" hos et bilmerke ved å se deler av bilen - for eksempel baklyktene.

Det gjelder også i mørket - og du kan jo også se om du ville klart å gjenkjenne disse baklysene i mørket?

Og når du nå først er i gang med å identifisere biler - her er en quiz om bilmerkenes logoer. Eller kanskje du drar kjensel på en bil bare ved å sjekke instrumentene?

I skrivende stund er det påske; en tid der mange av oss tar et skippertak når det gjelder bilrenhold. Når sommerfelgene skal på, kombineres det gjerne med full ut- og innvendig vask - men bilrenhold og generell beskyttelse av bilen din er noe du bør tenke på året rundt. I hvilken grad du tar vare på bilen din, kan du finne ut i denne quizen.

Vi anbefaler deg også quizen som har gjort tusenvis av lesere kok forbannet - nemlig den om hvilke spørsmål svært mange ryker på under teoritentamen til førerkortet.

Ellers finner du alle mulige slags klikk-quizer her - kjekt å ha i påsken, enten du vil teste deg selv eller konkurrere med andre. God fornøyelse!

Les også:

Quiz om biler og film

Hvilken type bileier er du?

Quiz om parkering

Skal du ta Båtførerprøven? Øv deg her

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!