79 gram per kilometer er ifølge Toyota det laveste CO2-utslippet fra en bil som benytter en konvensjonell forbrenningsmotor.

Nå tenker du kanskje at disse tallene er oppnådd ved å bruke verdens minste forbrenningsmotor, men totaleffekten i Yaris Hybrid er faktisk 100 hk, så ytelsene vil vi ikke tro det er noe å si på.

Kjør uten bensin

Akkurat som Toyotas andre hybridmodeller kan Yaris Hybrid kjøres kun ved hjelp av elektromotoren. Noe som ifølge produsentens tester kan være tilfelle i opp mot 66 prosent av tiden man kjører, eller 58 prosent av strekningen.

Yaris hybrid leveres kun med automatgir, og vi vil tippe det dreier seg om en trinnløs kasse noe lignende den som sitter i Prius eller Auris Hybrid. Klimaanlegg er også standard.

Starte revolusjon

Toyota lover konkurransedyktig pris, som visstnok skal ligge på nivå med eller under konkurrentenes dieselmotorer. Dette skal gjøre hybridteknologien tilgjengelig for enda flere enn tidligere.

Yaris Hybrid kommer til landet i juni.

=

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!