Fra prosjektet "Mugello" er det født en produksjonsklar toseters superbil fra det italienske selskapet F & M by Mazzanti Automobili.

Evantra er navnet på bilen. Det er hentet fra mytologien til det antikke folkeferdet etruskerne som levde i Italia rundt år 700 f.kr. Evantra var gudinnen for udødelighet, og det er fra henne bilen skal ha fått sitt navn.

Pustende eller turbo

Den nye superbilen er 4,325 meter lang, 1,955 meter bred, 1,225 meter høy, og vil bli produsert i en meget begrenset serie - kun fem eksemplarer per år. Den første modellen skal være bestilt og skal presenteres i midten av 2012.

=

UDØDELIG: Dette er Evantra, signert F & M by Mazzanti Automobili. (Alle foto: F & M by Mazzanti Automobili)

Evantra kommer med en sekssylindret motor på 3,5 liter, og kan leveres enten med en selvpustende motor på 403 hk eller en twin-turbomotor på 603 hk. Med den hvasseste motoren skal den være god for 0-100 km/t på 3,7 sekunder. Chassiset er i lettvektsstål, mens karosseret bygges i kompositt og aluminium.

Det er selskapets gründer Luca Mazzanti som står bak Evantra sammen med F & Ms sjefdesigner Zsolt Tarnok.

=

TO VALG: Bilen kan leveres med sugemotor eller biturbo.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!