Del

Å kjøre fort på is er selvsagt en helt annen øvelse enn å grassatkjøre på asfalt. Grepet er mye dårligere, snøkrystaller kan hindre sikten og vindkast kan være direkte livsfarlige. Å kontrollere en bil i ekstrem fart på is, krever kunnskap, erfaring og gode nerver.

Bentley satte verdensrekord i hastighetskjøring på is i 2007, med 321,65 km/t. Nå ville de slå sin egen rekord. Og selvsagt setter de ikke en novise bak rattet. De tilkaller den firedobbelte verdensmesteren i rally, Juha Kankkunen.

På en islagt del av Det Baltiske Hav ved kysten av Finland ble en 16,5 kilometer lang bane brøytet. En Bentley Continental Supersports kabriolet med en seksliters tolvsylindret motor som yter 630 hk, ble stilt til disposisjon. For å tekkes miljøsaken, ble den kjørt på biodrivstoff. Og selvsagt hadde Supersportsen firehjulstrekk og pigg så det holdt.

Selve fartsmålingen foregikk over en 1000 meter lang distanse. Den måtte kjøres begge veier, der resultatet ble et snitt av de to kjøringene, for at Guinness rekordbok skulle godkjenne en eventuell ny rekord.

Sjekk den heftige videoen, så får du se hvordan det gikk!

Les også:

Prøvekjørt: Bentley Mulsanne

Ekstrem Bentley-PC

Heng en Bentley på veggen

Dataspill for de minste

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!