Siste generasjon 6-serie kom på markedet i 2003, så den begynner helt klart å bli moden for utskiftning. BMW har gått over til et rundere designspråk etter Chris Bangle forsvant - noe vi blant annet ser på den nye 5-serien.

Den nye 6-serien deler mange av de samme designelementene, og vil også ha mange av den samme tekniske løsningene som 5-serien.

Dette er per definisjon en konseptbil, men det er ikke vanskelig å se at den er tilnærmet produksjonsklar. Også 5-serie GT ble vist frem på denne måten rett før modellen kom i produksjon.

The BMW Concept 6 Series CoupÈ (09/2010)=

SØSKENLIKHET: Det er ikke vanskelig å se at nye 6-serie er en BMW. Slektskapet til nye 5-serie er klart.

Kraftige motorer

Også i interiøret kan vi se en del endringer. Blant annet har den fått en skinnkledd overgang mellom dashbord og midtkonsoll. En lekker detalj, men det er ikke sikkert den får lov til å følge med over i produksjonsmodellen.

BMW er hemmelighetsfulle når det gjelder opplysninger om motorisering og andre tekniske detaljer, men vi kan nok forvente at de fleste av dagens sekssylindrede motorer blir brukt. Dagens modell leveres med 258 hester som minste bensinalternativ, og det er nok ikke usannsynlig at dette blir tatt med videre. Det samme gjelder på dieselfronten, hvor dagens modell leveres med en sekser på 286 hester.

Om enda noen år, vil vi nok også få se en kabrioletvariant samt en enda råere versjon ved navn M6. Den vil mest sannsynlig dele mange komponenter med den kommende M5 - som etter sigende vil få en turbomatet V8.

The BMW Concept 6 Series CoupÈ (09/2010)=

LUKSUS: Skinn og alcantara dekker det aller meste av interiøret. © Thomas von Salomon

Kommer i 2012

Bilen kommer på markedet i 2012, men akkurat når er fortsatt usikkert. Vårt tips er at BMW vil åpne for bestilling mot slutten av neste år.

En firedørsversjon av 6-serien, som skal konkurrere mot blant annet Audi A7, er også på vei. Det er likevel usikkert når denne kommer på markedet.

Dagens modell starter på rundt én million for minste bensinalternativ, og prisene på den nye modellen vil nok ikke havne så langt unna dette.

The BMW Concept 6 Series CoupÈ (09/2010)=

LEKRE LINJER: Mange, men enkle, linjer kjennetegner BMWs nye designfilosofi.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!