Stasjonsvognmodellen nordmenn har ventet på er endelig offisiell.

Nye Volvo S60 har allerede blitt lansert, og Volvo selv sier at det er den sportsligste bilen de noen gang har laget. De mener den skal utfordre biler som BMW 3-serie og Audi A4. Likevel er det begrenset hvor interessant en sedan er her til lands.

De aller fleste vil ha stasjonsvogn, og på bildene kan du se hvordan den nye V60 blir seende ut.

På samme måte som sedanen har V60 fått et mer coupé-aktig preg enn tidligere biler fra den svenske produsenten. Dette går naturlig nok utover plassen i bagasjerommet, men Volvo er ikke bekymret for at dette vil skremme bort kjøperne.

- De kundene som er ute etter plass, kan velge V70 eller XC70, sier sjefsdesigner Örjan Sterner.

De flytende linjene som skal forestille en racerbane går også igjen i V60.

=

SVENSK DESIGN: Den skrånende taklinjen er med på å gi bilen et mer sportslig preg.

Rikt motorutvalg

Motorprogrammet blir det samme som i S60, noe som vil si flere små bensinmotorer med turbo og forskjellige dieselmotorer.

Tidligere er det bare de kraftigste motorene som har fått betegnelsene D5 og T6. Disse er med videre, men nå får man også D3. Etter hvert vil man også få T5, T4 og T3.

Bokstaven forteller deg om det er en diesel- eller bensinmotor. Grunnen til at T er valgt for bensinmotorene er at alle er turboladede.

T5 er en toliter på 240 hester, mens T4 og T3 er begge 1,6-litere på henholdsvis 180 og 150 hestekrefter. T6 er en sekssylindret treliter på 304 hester og 440 Nm. Denne vil leveres med firehjulsdrift som standard.

D5 er den velkjente femsylindrede 2,4-liters dieselmotoren på 205 hester og 430 Nm. Også denne kommer med firehjulsdrift, men ikke før en liten stund etter lanseringen. D3 er en toliters rekkefemmer på 163 hester. Sistnevnte er i utgangspunktet samme motor som D5, men med kortere slaglengde.

I tillegg venter vi på DRIVé-modellen. Denne har en 1,6-liters dieselmotor på 115 hester. Altså samme motor som flere av de andre modellene i samme serie.

=

LIK S60: Fronten er lik som sedanen S60.

Kommer til høsten

De første bilene vil bli levert til kundene til høsten, og Volvo satser på å selge 50.000 biler i året.

Prisene er ikke klare enda, men det er sannsynlig å tro at prisene vil havne noen tusenlapper over S60.

Det betyr at bil med D3-motoren på 163 hester vil koste rett i underkant av 400 000 kroner.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!