DESIGNVINNER: Citroën DS har et utseende det er mest nærliggende enten å elske eller hate. Mest spesielt er kanskje at sporvidden foran er vesentlig bredere enn bak. © Nordlien, Egil

Johan Heilmann

Årets norske nybillanseringer

Geneve-messen neste uke viser fremtiden - vår kalender viser hvilke som kommer til Norge i år.

Citroën har akkurat lansert en ny serie med biler. De har fått prefikset DS, og skal være et alternativ for de som vil skille seg ut litt.

Den første modellen som kommer på markedet er DS3, som blant annet kan skilte med flotte kjøreegenskaper og mye valgfrihet når det kommer til bilens utseende.

Den vil være tilgjengelig fra våren av. DS4 kan vi nok forvente å se på norske veier mot slutten av året.

Nesten produksjonsklar

På årets Genève-utstilling viser Citroën fram neste bil ut. Konseptet har fått navnet DS Highrider, men gir oss klare hint om hvordan DS4 vil bli seende ut.

DS var også det egentlige navnet på den svært spesielle bilen mest kjent under navnet Padda, som nylig ble kåret til tidenes vakreste bil.

Citroën vil ikke si om dette blir den eneste versjonen av DS4, eller om vi også får se en bil med normal høyde også.

Bilen ser nesten produksjonsklar ut, og dermed er det grunn til å tro at produksjonsmodellen vil blir forholdsvis lik bilen man ser her.

Mest sannsynlig får bilen fire dører, og de typiske konseptbildetaljene, som for eksempel ekstremt store felger, vil nok bli plukket av før den settes i produksjon.

Små crossovere

DS Highrider vil konkurrere med andre nye biler som Mini Countryman og Nissan Juke. De små crossoverne har nærmest blitt en trend i det siste, og vi vil nok se at flere fabrikanter henger seg på trenden i tiden som kommer.

Under panseret vil man kunne velge fra PSA-konsernets vell av motorer. Det vil også være en dieselhybrid tilgjengelig.

Dette vil være en firehjulsdreven bil, hvor elmotoren driver bakhjulene. Dette er samme system som Peugeot har annonsert på sin 3008 - og som der har fått navnet Hybrid4.

=

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!