Nyttige funksjoner

Trippteller

Bluetooth håndfri

My Garmin nettjeneste

Flytider

Valutakalkulator

Trafikkinformasjon

Abonnenment for fotoboksvarsling

Opplegg for ecoRoutes hd

Kort sagt:

+ Fin kartgrafikk

+ enkel betjening

+ rikholdige funksjoner


- Av og til upresis guiding

- ikke alle tjenester like nyttige

- noe tregt POI-søk

Veien fra å slå på enheten til du har ruten til målet klar er blant de aller kjappeste i bransjen, blant annet fordi du slipper å taste inn hvilken by eller område du skal til før adressen legges inn.

Det mest spesielle med Nüvi 1690 er Garmins nüLink-tjenester.

En rekke tjenester inkludert

De er inkludert med ett års abonnement når du kjøper en enhet. De inkluderer blant annet trafikkdata, fotoboksvarsling , vær, flystatus, valutakalkulator, bensinpriser og Ciao-tjenesten som lar deg finne andre Nüvi 1690-brukere.

Ikke alle tjenester er tilgjengelig alle steder i Europa, og her i Norge er først og fremst bensinpriser som glimrer med sitt fravær.

Garmin har også lokalsøk fra Google, men her i Norge er i alle fall Garmins eget POI-register vesentlig mer innholdsrikt enn det som kommer opp via Google-søket.

Trafikkvarsling for veiarbeid

Under vår testperiode fungerte flytidene, valutakalkulator og værvarslet best av de nevnte tjenestene.

Trafikkinformasjonen i Norge gjennom Destia-systemet varsler etter vår erfaring mest om faste hindringer som veiarbeid, og lite eller ingenting om rushtidsproblemer eller andre akutte hendelser.

Miljøvennlig veivalg

Underveis finner Garmin POI-er på løpende bånd, men kan av og til bruke litt tid på å liste dem opp. Det er enkelt å lage ruter med flere stopp.

Også Garmin har sin eco-Route. Det skal også gi et mer miljøvennlig rutevalg der det er mulig. Nüvi 1690 lar deg også plotte inn cirkaforbruk på bilen, og har et modus med "kjøreutfordring" hvor du kan score poeng for drivstoffbesparende kjøring.

Det er vel først når ecoRoute hd-modulen kommer på markedet, vi virkelig vil se noe som revolusjonerer navigasjonsenhetenes sporing av forbruk.

Den kobles mellom diagnoseutgangen på bilen og bl.a. Nüvi 1690 og gir tilgang til vitale motordata.

IKKE KJAPPEST: Garmin byr på trafikkinformasjon, men tjenesten har bedre oversikt over veiearbeid enn plutselige hendelser. © Terje Bjørnsen

Les hele saken


">

Spesifikasjoner

Produsent Garmin
Pris 3150

Konklusjon

Karakter 4. Garmin har relativt få menyvalg og dermed oversiktlig betjening, men mangler noe dybde i forhold til mer avanserte oppsett. Rutevalgene er fornuftige, men ruteveiledningen er ikke alltid like stø på hånden.

Det gjelder spesielt når satellittdekningen blir marginal - da tror Garmin ofte at den er på et litt annet sted enn i virkeligheten, med påfølgende feilinstruksjoner.

Når satellittmottaket er godt, er enheten kjapp og fin, med god filvalgsindikator selv om den ikke er helt i klasse med TomTom.

Nüvi 1690 koster i skrivende stund ca. 3150 kroner.Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!